Mehmet Eymür’ün cenazesine Meral AkÅŸener, Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker’den çelenk

Eski MÄ°T Kontrterör Dairesi BaÅŸkanı Mehmet Eymür’ün vefatı sonrasında Ä°stanbul Levent Barbaros Hayrettin PaÅŸa Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katılanlar arasında siyaset ve organize suçlarla iliÅŸkilendirilen isimler dikkat çekti. Meral AkÅŸener, Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker, Eymür için çelenk göndererek taziye dileklerini iletti.

81 yaşında vefat eden Eymür, KOAH rahatsızlığı nedeniyle 13 Aralık’ta Çam ve Sakura Åžehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Cenaze törenine; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Eski İstanbul ve İzmir İl Emniyet Müdürü Kemal Yazıoğlu, Eski MİT Dış Politikalar Başkanı Yavuz Ataç, oyuncu Saruhan Hünel ve birçok mesai arkadaşı katıldı.

Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker’in gönderdiÄŸi çelenkler, törene katılanlar arasında konuÅŸulurken, Eymür’ün cenazesi AÅŸiyan Mezarlığı’nda defnedildi.

Mehmet Eymür Kimdir?

Mehmet Eymür, 1943 yılında Ä°stanbul’da doÄŸdu. Özellikle 1970’lerdeki faili meçhul cinayetlerle anılan bir isimdir. 90’lı yıllardaki 18 faili meçhul cinayet davasında 19 sanıkla birlikte yargılandı. Ancak, Eymür’e yöneltilen suçlamalara raÄŸmen yargılanmadı.

Eymür, Abdullah Çatlı’nın MÄ°T tarafından kullanıldığını kabul ettiÄŸi gibi, MÄ°T raporu hazırlayarak polis teÅŸkilatındaki üst düzey memurları ve siyasileri mafyayla baÄŸlantılı olmakla suçlamıştır. Kendisi aynı zamanda iÅŸkence uyguladığını da itiraf etmiÅŸtir.

Eymür’ün ölümü, Türkiye’deki derin devlet tartışmalarını ve 90’lı yıllardaki karanlık dönemle iliÅŸkilendirilen olayları hatırlatması açısından önemli bir gündem oluÅŸturdu.

NHY/ Artı Gerçek