Hangi Emek

Herkesin ağzında bir emek güzellemesidir gidiyor.

SİSTEME HİZMET EDEN EMEK KUTSAL DEĞİLDİR ARKADAŞIM.

Doğaya harcanan emek kutsaldır.

İnsana harcanan emek kutsaldır.

Çocuğa harcanan emek kutsaldır.

Hayvana harcanan emek kutsaldır.

Düşünceye, sanata, şiire, müziğe harcanan emek kutsaldır.

Sevgiye harcanan emek kutsaldır.

Aşka harcanan emek kutsaldır.

Kutsal diye bir şey varsa o sadece yaşamı, insanı ve bir bütün olarak doğayı güzelleştiren, anlamlandıran şeydir.

BUNLARIN DIŞINDAKİ HİÇBİR EMEK KUTSAL DEĞİLDİR!

Ä°nanılmaz bir aymazlık ve sorumsuzlukla böceklerden bile daha hızlı üreyen ve doÄŸaya en ufak bir katkısı olmadığı gibi bir de üste her ÅŸeyi virüs gibi yok eden insan yaratığının bütün canlıların ve güzelliklerin katledildiÄŸi kanlı ve kirli bir çarkın içinde sadece hırslarını ve karnını doyurabilmek uÄŸrunu harcadığı ‘mecburî suç ortağı’ emeÄŸin neresi kutsal acaba?

Silah fabrikalarında harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Hepsi doğanın kalbine kibrit suyu dökmek, zenginlerin gerdanını süslemek için siyanür vs zehirler kullanılarak çıkarılan değerli madenlerde harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Doğayı kirleten otomobillerin fabrikalarında harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Doğayı katleden nükleer santrallerde harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Ormanları yok ederek dikilen beton yığınlarında, paralı yollarda, köprülerde harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Hayvanlar üzerinde korkunç deneyler yapılarak üretilen ilaç, kozmetik v.s. fabrikalarında harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Hayvanların korkunç işkenceler altında şişirildiği insanlık dışı et, tavuk, yumurta fabrikalarında, mezbahalarda harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Kanserojen yiyecek, içecek, giyecekler üreten fabrikalarda harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Hormonlu, gdo’lu, ilaçlı tarım alanlarında harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Varlıkları ve atıkları doğayı öldüren, hayvanlara acı veren, insanları hasta eden herhangi bir üretim mekanizmasının içinde harcanan emek nasıl kutsal olabilir?

Kapitalist sistemin içinde çalışmak zorunda olan hiçbir işçinin emeği kutsal değildir.

Kapitalist sistem içinde üretilen emek KUTSAL DEĞİL, MECBURİ BİR SUÇ ORTAKLIĞIDIR!

Emeğin kutsallığı teranesi, sistemin devamlılığını sağlayan en büyük safsatadır.

İnsanın gerçekten ihtiyacı olan her şey doğada var. Bilimin, tıbbın ve teknolojinin hayatımıza sağladığını zannettiğimiz hiçbir şeye gerçekte ihtiyacımız yok. Olmadığı gibi özünde mutsuzluktan ve acıdan başka hiçbir şey sağlamıyorlar bize.

Sadece kenevir bitkisi bile sağlıktan giyinmeye, barınmaya, kâğıda, gereksinimlerimizin çoğunu hem de doğaya en ufak bir zarar vermeden karşılayabilecek kapasitede büyülü bir hediyesidir bize doğanın. Havayı temizler, bir kesersiniz üç günde yeniden çoğalırlar. Ve tam da bu yüzden kapitalizmin devleri tarafından iftira atılarak yüz yıl önce üretimi yasaklanmıştır.

Bu kadar tiksinç bir hızla üremesek, bu kadar bencilce tüketmesek, herkesin doyacağı kadar tarım alanı, orman ve meyve ağacı var dünyada.

Dünyanın sahibi bir avuç kapitalistin salt birbiriyle yarışabilmek uğruna habire büyüttüğü ihtiyaçlar listesindeki çöpleri üreten emekçiler olmakta övünelecek de kutsanacak da hiçbir şey yok.

Korkunç bir simülasyonun çaresiz ve aptal kurbanlarıyız hepimiz, hepsi bu.

Gerçek bir devrimci emeği ve emekçiyi kirleten bu katil sistemin kanlı kârlarından daha fazla pay almaktan öte, bu kötücül oyunu bozmayı, sistemi tamamen değiştirmeyi, yaşamı sil baştan yeniden kurgulamayı hayal eder.

Gerçek bir devrimci, devrimden önce evrim düşü kurar.

Bu handikaplar bugünden yarına çözülemiyorsa da, varolan trajik gerçekliğini kutsallık vs teraneleriyle allayıp pullamaz.

En önemlisi de değiştirmekten aciz olduğu sürece bu tiksinç çarkın irinli dişlilerini çevirecek yeni neferler yetiştirmek için fütursuzca üremez.

O kadar.

Rabia MÄ°NE
Latest posts by Rabia MÄ°NE (see all)