Starbucks, Orta DoÄŸu’daki iÅŸyerlerinden 2 bin kiÅŸiyi iÅŸten çıkardı

Starbucks’ın Orta DoÄŸu’daki franchise ÅŸirketi, markanın Gazze Åžeridi’nde devam eden Ä°srail-Hamas savaşı sırasında aktivistlerin hedefi haline gelmesinin ardından bölgedeki ÅŸubelerde çalışan yaklaşık 2 bin işçiyi iÅŸten çıkarmaya baÅŸladığını duyurdu.

The Cheesecake Factory, H&M ve Shake Shack gibi çeşitli Batılı şirketlerin franchise haklarına sahip özel bir aile şirketi olan Kuveyt merkezli Alshaya Group, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki işten çıkarmaları kabul eden bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “Son altı aydır devam eden zorlu ticaret koÅŸullarının bir sonucu olarak, Starbucks MENA maÄŸazalarımızdaki çalışma arkadaÅŸlarımızın sayısını azaltma yönünde üzücü ve çok zor bir karar aldık” denildi.

Alshaya, daha sonra, ilk olarak Reuters tarafından bildirildiği üzere, yaklaşık 2 bin çalışanını işten çıkardığını doğruladı. Körfez Arap ülkelerindeki çalışanlarının çoğu Asya ülkelerinden gelen yabancı işçilerden oluşuyor.

Alshaya Bahreyn, Mısır, Ãœrdün, Kuveyt, Lübnan, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nde yaklaşık 1.900 Starbucks ÅŸubesi iÅŸletiyor. Seattle merkezli ÅŸirkete göre 19 binden fazla personel istihdam ediyordu. Ä°ÅŸten çıkarmalar personelin yüzde 10’undan biraz fazlasını temsil ediyor. (Ajans Bizim)