Ä°nsanlığın kökenine ışık tutmak isteyen Bulgar arkeologlar, ilk insanın DoÄŸu Akdeniz’de yaÅŸadığı tezini ıspatlamak için kazı çalışması baÅŸlattı.
İnsanlığın kökeni Afrika kıtası yerine Doğu Akdeniz bölgesine uzanıyor olabilir.
Bundan 7.2 milyon yıl önce yaşamış olan bir ön insan türüne ait kalıntılar, insanlığın başlangıcıyla ilgili tezi bir kez daha bilim dünyasının gündemine taşıdı.
Ä°nsanın en eski akrabası olduÄŸu düşünülen bu türe ait kalıntılara, Yunanistan ve Bulgaristan’da yürütülen kazılar sırasında ulaşıldı.
‘Graecopithecus freybergi’ adı verilen ve bundan 7.2 milyon yıl önce yaÅŸamış olan türe ait çene fosili 1944’te Yunanistan’da, diÅŸ fosili ise 2009’da Bulgaristan’da bulunmuÅŸtu.
Bulgar arkeologlar, bu keşiften dokuz yıl sonra daha fazla bilgiye ulaşmak umuduyla kazı çalışmalarına tekrar başladı.
“Ä°lk insan iklim deÄŸiÅŸikliÄŸinden Afrika’ya göç etmiÅŸ olabilir”
Bulgaristan’ın DoÄŸal YaÅŸam Müzesi Müdürü Nikolai Spassov, kazı çalışmasından umutlu. Spassov, Bulgar ekibin bulacağı yeni fosillerin insanlığın kökenine ışık tutacağına dikkat çekiyor.
Ä°nsanlığın DoÄŸu Akdeniz’de filizlenmiÅŸ olabileceÄŸine dikkat çeken Spassov, ilk insanların iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi nedeniyle Afrika’ya göçmüş olabileceÄŸini düşünüyor.
Bulgaristan ve Yunanistan’da izine rastlanan ‘Graecopithecus freybergi’nin Afrika’nın zorlu coÄŸrafi koÅŸulları altında güç bir hayat sürdüğü de tahmin ediliyor. Bu türün erkeÄŸinin 40 kilogram, diÅŸisininse 30 kilogram ağırlığında olduÄŸu düşünülüyor.
Ä°nsanoÄŸlunun uzak akrabası olan en eski insan benzeri türün izine Çad’da rastlanmıştı. 6 ila 7 milyon yıllk olduÄŸu tahmin edilen kalıntılar nedeniyle insanlığın kökeninin Afrika olduÄŸu düşünülüyor.
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
- AkÅŸener, ErdoÄŸan’dan Ne Ä°stedi? - 7 Haziran 2024