CHP: Seçim sonuç sistemi ve mobil uygulamayla takipte olacağız

2023 Genel Seçimleri’nde CHP’nin seçim sonuçlarını takip etmek için yeni bir sistem geliÅŸtirdiÄŸini bildirdi. CHP Seçim Sonuç Sistemi (STS) adı verilen bu sistem sayesinde, oy kullanılan sandığın sonucunu, il ve ilçe bazında CHP’nin oy oranlarını ve CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun aldığı oyları anlık olarak görülebilecek.

CHP Seçim Sonuç Sistemi Nasıl Çalışıyor?

CHP Seçim Sonuç Sistemi, YSK’dan gelen verileri ve CHP’nin kendi sandık görevlilerinin bildirdiÄŸi verileri bir araya getirerek, seçim sonuçlarını en doÄŸru ÅŸekilde yansıtmayı amaçlıyor. Sistem, hem web sitesi hem de mobil uygulama olarak kullanılabiliyor. Web sitesine sts.chp.org.tr adresinden ulaÅŸabilecek. Mobil uygulamayı ise Google Play Store veya App Store’dan indirebilecek.

CHP Seçim Sonuç Sistemi’ne giriÅŸ yapmak için, CHP üyesi olmak gerekiyor.Ãœyelere açık bu sistemden üyeler oy kullandığı sandığı seçerek, sandık sonucunu görüntüleyebilecekler. Ayrıca, il ve ilçe seviyesinde CHP’nin oy oranlarını ve CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun aldığı oyları da takip edebilecekler.

CHP Seçim Sonuç Sistemi Neden Önemli?

CHP Seçim Sonuç Sistemi, hem CHP’lilerin hem de tüm vatandaÅŸların seçim sonuçlarını doÄŸru ve güvenilir bir ÅŸekilde öğrenmesini saÄŸlayacak Bu sistem sayesinde, seçim sonuçlarına iliÅŸkin herhangi bir ÅŸaibe veya manipülasyon olasılığı ortadan kalkıyor. Ayrıca, CHP’lilerin seçim sürecine daha fazla katılımını ve sahiplenmesini de teÅŸvik ediyor.