Özgür Özel: Milletvekilimiz Ali Åžeker, Åžanlıurfa’da darp edildi

CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde gözlemci olarak Åžanlıurfa’ya giden Ä°stanbul Milletvekili Ali Åžeker’in bir okulda yaÅŸanan usulsüzlüklere müdahale ettiÄŸi sırada saldırıya uÄŸradığını duyurdu. Özel, saldırganların Åžeker ve beraberindeki gözlemcilerin telefonlarını kırdığını ve jandarmanın yetersiz kaldığını belirtti.

Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ä°stanbul Milletvekilimiz Ali Åžeker, cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin ikinci turunda görevlendirildiÄŸi Åžanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde bir okulda oy kullanma iÅŸlemlerini takip ediyordu. Kadınların yerine baÅŸkalarının oy kullanılması gibi ciddi usulsüzlüklere itiraz ettiÄŸi için saldırıya uÄŸradı. Kendisiyle birlikte gözlemci olan arkadaÅŸlarımız da darp edildi, telefonları kırıldı. Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli deÄŸil.

Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliÄŸini saÄŸlayın, görevli arkadaÅŸlarımızın ve gözlemcilerin can güvenliÄŸini saÄŸlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın.”