Rize’de Skandal! Oy Kabinine Silahla Girdi, KılıçdaroÄŸlu’nu Tehdit Etti

Türkiye’de ikinci tur oy verme iÅŸlemi sürerken, ülkenin çeÅŸitli illerinde sandık saldırıları, usulsüzlükler ve engelleme giriÅŸimleri yaÅŸanıyor. Son olarak, Rize’nin Fındıklı ilçesinde bir seçmen, oy kullanma kabinine silahla girdi.

Sosyal medyada paylaÅŸtığı fotoÄŸrafta, KılıçdaroÄŸlu’nu tehdit eden bir not da bulunuyordu. Åžahıs, gözaltına alındı.

Türk siyasi tarihinde bir ilki temsil eden cumhurbaÅŸkanı seçimi ikinci tur oylaması için oy verme iÅŸlemi, bugün Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla baÅŸladı. Seçmenler, 17.00’ye kadar oy kullanabilecekler.

Ülkenin gelecek 5 yılını etkileyecek cumhurbaşkanının belirleneceği bu seçim için Türkiye genelinde 973 ilçe ve 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Bugün, yurtiçinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanacak.

Oy Kabinine Silahla Girdi, Tehdit Notunu Paylaştı

Oy verme iÅŸleminin baÅŸladığı saatlerden bu yana Türkiye’nin çeÅŸitli illerinde sandık saldırıları, usulsüzlükler ve engelleme giriÅŸimleri rapor ediliyor. Rize, bu illerden biri olarak dikkat çekti.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Fındıklı ilçesindeki bir seçmen olan M.Ö., oy kullanma kabinine silahla girdi.

Seçmen, silahını Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun oy pusulası üzerindeki resme doÄŸrultarak, “Bu ülkenin ekmeÄŸini yiyip ihanet eden ekmeÄŸini yediÄŸi memleketin evladından kurÅŸun yer” ÅŸeklinde bir not ekleyerek fotoÄŸrafını çekti.