TKP, KılıçdaroÄŸlu’na destek çaÄŸrısı yaptı

Türkiye Komünist Partisi (TKP), CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde “Kemal KılıçdaroÄŸlu’na oy verilmesi çaÄŸrısı” yaptı.

“Bir oy ErdoÄŸan gitsin diye, bir oy TKP’ye” baÅŸlığıyla yapılan açıklamada, TKP’nin milletvekili seçimlerine Sosyalist Güç BirliÄŸi ittifakıyla birlikte kendi ad ve adaylarıyla gireceÄŸi belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Partimiz 81 ilde ve bütün seçim çevrelerinde aday gösterecek, hem seçim sürecindeki propaganda ve örgütlenme çalışmalarıyla hem de alacağı oyla komünist hareketin tarihsel bir sıçrama yapması için bütün olanaklarını seferber edecektir. Aynı tarihte gerçekleÅŸecek CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde Türkiye Komünist Partisi Kemal KılıçdaroÄŸlu’na oy verilmesi çaÄŸrısı yapmaktadır.”

TKP’nin görüşlerinin Millet Ä°ttifakı ve Altılı Masa ile uyuÅŸmadığının kamuoyunca bilindiÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸu deÄŸerlendirmelere yer verildi:

“Bugün gelinen noktada, toplumun önemli bir kesiminde ‘ErdoÄŸan döneminin sonlanması’ biricik mesele haline gelmiÅŸ ve TKP ve diÄŸer devrimci güçlerin sorunun tek başına AKP iktidarından kaynaklanmadığı uyarısı ancak sınırlı bir etki yaratmıştır.

Türkiye için tek kurtuluş olan komünizmin güçlü bir seçenek haline gelmesi, ülkemizde Cumhuriyetçi, aydınlanmacı, yurtsever bir silkinişin yaşanabilmesi için Erdoğan döneminin bir an önce sonlanması gerekmektedir.

Erdoğan döneminin sonlanması, bugün çözüm olarak görülen Millet İttifakı’nın bir kurtuluştan çok sorunların derinleşmesine yol açacağının bizzat halkımız tarafından görülmesi için de zorunlu hale gelmiştir.

Partimiz seçim sürecinde AKP iktidarının yarattığı yıkım ve karanlığın boyutlarını, kaynağını ve neden sonlanması gerektiÄŸini halka anlatacak ve AKP’nin seçimlerden yenilgiyle çıkması için elinden geleni yapacaktır.”