Şenyaşar ailesi davasının ‘kayıp’ sanığı hastanede öldü: Aranırken AKP’li vekilin yeğeniyle evlenmiş!

ÅženyaÅŸar ailesinden Celal ÅženyaÅŸar’ı öldürmekten ve Adil ÅženyaÅŸar’ı yaralamak suçundan 5 yıldır hakkında yakalama kararı bulunan Ä°brahim Yıldız, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, ÅženyaÅŸar ailesinden Celal ÅženyaÅŸar’ı öldürmekten, Adil ÅženyaÅŸar’ı yaralamak suçundan 5 yıldır hakkında arama kararı bulunan Ä°brahim Yıldız tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları Bir Milyoncular Çarşısında ÅženyaÅŸar ailesine ait Ä°stanbul Pazarı dükkanındaki aile fertlerine silahlı saldırısında Celal, Adil, Ferit, Fadıl ve Mehmet ÅženyaÅŸar kardeÅŸler yaralanmıştı. Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ÅženyaÅŸar ailesi bireylerine yönelik saldırı burada da devam etmiÅŸti. Hastaneye çocuklarını görmeye giden Hacı Esvet ÅženyaÅŸar ile oÄŸulları Adil ve Celal ÅženyaÅŸar da burada öldürüldü. DiÄŸer kardeÅŸler ise ağır yaralanmıştı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, iÅŸyerinde baÅŸlayan olayda Celal ve Adil kardeÅŸlere kurÅŸun sıkarak ölümlerine sebep olduÄŸu kameralar tarafından da tespit edilen, ancak 5 yıldır hakkında yakalama kararı olduÄŸu halde yakalanamayan Ä°brahim Yıldız ameliyat olduÄŸu hastanede yaÅŸamını yitirdi.

Kendi kimliğiyle tedavi gördü, evlendi

Mersin’de özel Metropol Tıp Merkezi’nde kendi kimliÄŸi ile tedavi gören Ä°brahim Yıldız’ın 16 Mart günü girdiÄŸi ameliyatta yaÅŸamını yitirdiÄŸi öğrenildi. ÅženyaÅŸar ailesi dosyası daha önceden iÅŸyeri ve hastane olarak 2’ye ayrılmış, iÅŸyeri dosyasında firari sanık Ä°brahim Yıldız’ın dosyası tefrik edilmiÅŸti. Hakkında devam eden yakalama kararı varken, Yıldız’ın AKP Milletvekili Ä°brahim Halil Yıldız’ın kız kardeÅŸinin çocuÄŸuyla 3 yıl önce evlendiÄŸi ve 1 çocuk sahibi olduÄŸu öğrenildi.

Yıldız’ın cenazesi önce Suruç Devlet Hastanesi morguna getirildi. Buradan Urfa Adli Tıp Morgu’na otopsi için götürülen Yıldız’ın, iÅŸlemlerin ardından defnedileceÄŸi öğrenildi.