BioNTech ÅŸirketinin kurucularından ve aynı zamanda ÅŸirketin baÅŸ tıbbi sorumlusu olan Özlem Türeci, Almanya’da Jung Vakfı tarafından verilen tıp ödülüne layık görüldü. Türeci, immünoloji ve mRNA teknolojileri alanında yaptığı çığır açan çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.
Özellikle COVID-19 pandemisi sırasında BioNTech’in Pfizer ile birlikte geliÅŸtirdiÄŸi ve dünya genelinde milyonlarca kiÅŸinin aşılanmasında kullanılan mRNA tabanlı COVID-19 aşısıyla adını dünya genelinde duyuran Türeci, bu alanda yaptığı çalışmalarla ödülü hak etti.
Jung Vakfı, 300 bin euro tutarındaki ödülün bu yıl Türeci’ye verilmesi ile ilgili olarak, Özlem Türeci’nin sadece dünyada kullanım ruhsatı alan ilk coronavirüs aşısının geliştirilmesine katkı sağlamadığı, bunun yanı sıra kanser hastalarında kişiye özel, potansiyel tedavi yöntemlerini araştırma safhasından klinik geliştirme sürecine taşıdığı vurgulandı.
DW Türkçe’nin haberine göre vakıf, Türeci’nin yanı sıra, 31 yaşındaki doktor Ahmed Mrestani’yi de genç araştırmacı ödülüne layık gördü. Leipzin Üniversitesi Kliniği’nde epilepsi ve baş ağrısı hastalıklarının sebepleri ve olası tedavi metotları üzerine araştırmalar yapan Mrestani’ye söz konusu çalışmalarında kullanılmak üzere, önümüzdeki üç yıl için toplam 210 bin avro destek sağlanacak.
1967 yılında girişimci Ernst Jung tarafından Hamburg’ta kurulan Jung Bilim ve Araştırma Vakfı, her yıl üç dalda tıp alanında çalışmaları ödüllendiriyor.
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
- AkÅŸener, ErdoÄŸan’dan Ne Ä°stedi? - 7 Haziran 2024