İstanbul’da bir Suriyeli evi basılarak öldürüldü: Sekiz gözaltı

İstanbul Bayrampaşa’daki dün gece evinde uyurken yüzleri maskeli bir grubun saldırısına uğrayan Suriye uyruklu Nail Alnaif öldürüldü. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı.

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli sığınmacıların, evi yüzleri kapalı bir grup tarafından basıldı. Evin kapısını kırarak ellerinde sopa ve bıçaklarla içeri giren bir grup mültecilere saldırdı.

Gazete Duvar’dan Fırat Bulut’un haberine göre saldırı sırasında odasında uyuyan 19 yaşındaki Nail Alnaif’i göğsünden bıçaklayan grup, apartman girişindeki kameraları da kırdı.

Olayda öldürülen Alnaif’in arkadaşları saldırının gece 1-1:30 sıralarında yaşandığını, saldırgan grubu tanımadıklarını belirtti. Eve girenlerin silahlı olduğunu ve Alnaif’i uyurken bıçakladıklarını belirten sığınmacılar, arkadaşlarını hastaneye götürdüklerini ancak kurtarılamadığını anlattı.

‘Polismiş gibi davranarak eve girildi’

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ve tanık beyanları doğrultusunda, maktulün olayın meydana geldiği adreste sekiz Suriyeli’yle birlikte yaşadığı ve olay günü telefondan telsiz sesi kullanıp polismiş gibi davranan sekiz şüphelinin gasp amacıyla zorla adrese girdiği tespit edildi.

Şüphelilerin gasp girişiminde bulunduğu sırada, evde yaşayanların karşı koyması sonucu çıkan arbedede, Afganistan uyruklu A.N.’nin Alnaif’i bıçakladığını söyleyen ekipler, A.F. adlı kişinin yedi şüpheliyi azmettirerek olayı organize ettiğini kaydetti.

Çalışmaların devamında, Alnaif’in ölümüne sebep olan Afganistan uyruklu A.N. (26), olayı azmettirdiği belirlenen A.F. (28) ve olaya karıştıkları tespit edilen Afganistan uyruklu F.A. (20) ve R.M. (21) ile N.M. (23), M.K. (21), M.K. (19) ve M.E. (33), olayda kullanılan iki bıçakla Bayrampaşa’da yakalanarak gözaltına alındı.

İncelemeler sonucunda şüphelilerden A.F.’nin dokuz suç kaydı bulunduğu tespit edildi.