Interpol’ün aradığı 42 kişi Türkiye’de yakalandı

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı 42 kişi 13 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Böylece yılbaşından bu yana geçen yirmi güne yakın zaman diliminde, haklarında uluslararası yakalama kararı bulunan 114 kişi Türkiye’de düzenlenen operasyonlarda yakayı ele verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 13 ilde düzenlenen Kafes-13 operasyonlarında “Interpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı (acil yakalama mesajı) ile arama kaydı bulunan 4️2 şahıs yakalandı” dedi.

Emniyet birimlerinin düzenlediği operasyonlarda Kafes-13 Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Kırklareli, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Sakarya ve Uşak’ta düzenlendi.

Operasyonlarda Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, İsveç, Finlandiya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan ülkeleri tarafından haklarında Interpol tarafından yakala kararı çıkarılan 42 kişi yakalandı.

Bu kişilerin organize suç örgütü üyeliği, yasadışı silah ticareti, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, göçmen kaçakçılığı, nitelikli ve mali dolandırıcılık, soygun ve hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve vergi kaçakçılığı suçlarından arama kayıtları olduğu belirtildi.

Yerlikaya, “1 Ocak 2024 tarihinden bu yana, bugün yapılan Kafes operasyonları ile birlikte kırmızı bültenle aranan 114 şahıs yakalandı” dedi. (Ajans Bizim)