Sözcü gazetesine operasyon

Sözcü Gazetesi sahibinin de aralarında bulunduğu gazetenin dört çalışanı hakkında gözaltı ve arama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı (AA) Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Basın Suçları Bürosu’nca yürütülen soruÅŸturma kapsamında gazetenin imtiyaz sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali Ä°ÅŸleri Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı alındığını aktardı.

SoruÅŸturmanın ‘FETÖ’ye (Fethullah Gülen Terör Örgütü) üye olmamakla birlikte örgüt adına suç iÅŸlemek’ ve ‘CumhurbaÅŸkanına suikast ve fiili saldırı’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan’ suçlamalarından baÅŸlatıldığı bildiriliyor.

Ä°nternetten sorumlu müdür Mediha Olgun gözaltına alındı, gazetenin sahibi Akbay’ın da ülke dışında olduÄŸu belirtildi.

Başsavcı: Yöneticiler hakkında yakalama kararı var

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ä°rfan Fidan, DoÄŸan Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada “Sözcü Gazetesi’nin yöneticileri hakkında. Åžu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. SoruÅŸturma iÅŸlemleri devam ediyor” dedi.

Fidan, “sadece patron ve birkaç çalışanı hakkında” iÅŸlem yapıldığını söyledi.

Gazetenin avukatlarından İsmail Yılmaz ise dört çalışan hakkında gözaltı kararı olmadığını yalnızca arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

Polis ekipleri dört çalışanın adresinde arama yaptı.

Avukat: Gözaltı kararı yoktu

Yılmaz, aramada Akbay’ın tablet bilgisayarına el konulduÄŸunu, Kaleli’nin evinde arama yapan polislerin gözaltı iÅŸlemi yapılmadan evden ayrıldıklarını, Ulu’nun evinde de aramanın devam ettiÄŸini söyledi.

Yılmaz, Mediha Olgun’un gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı iÅŸleminin baÅŸka soruÅŸturma kapsamında olabileceÄŸini ifade etti.

Gazetenin avukatı Celal Ãœlgen Sözcü’nün internet sitesindeki açıklamasında “Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın ÅŸu anda Sarıyer’deki evindeyim. Sabah yedi buçuktan itibaren arama ve el koyma kararı var. Güvenlik ÅŸubeden polisler evde arama yaptı. Åžu anda araç aramasına geçiyorlar” dedi.

Sözcü Genel Yayın Yönetmeni: Bizim FETÖ ile ne işimiz olur

Sözcü gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, operasyonla ilgili Cumhuriyet gazetesine “Haber maalesef ki doÄŸru ama FETÖ ile bizim ne iÅŸimiz olur” dedi.

Yılmaz’ın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

“Muhabirimiz Gökmen Ulu’nun yaptığı bir haberle ilgili savcılıkta dosyamız var. Gökmen o haberde CumhurbaÅŸkanı’nın yerini söylemiÅŸti, ‘CumhurbaÅŸkanı’nın tatil yaptığı o yer’ ÅŸeklinde. Bu sadece bir haberdir. Bunun suç unsuru taşıması son derece ilginç ve trajikomik”.