Papa: ”Göçmenlerin gözardı edilmesi uygarlığın enkazıdır”

Resmi bir ziyaret için Yunanistan’da bulunan Papa Fransis Avrupa ülkelerinin göçmenleri gözardı etmesinin uygarlığın enkazı olduğunu söyledi.

Resmi bir ziyaret için Yunanistan’da bulunan Papa Francis, ”Avrupa ülkelerinin göçmenleri gözardı etmesinin uygarlığın enkazı olduğunu” söyledi.

Papa Lesvos adasındaki göçmen kampında göçmenlere hitaben yaptığı konuşmada, Avrupa’da hala göçmen sorununu kendilerinin sorunu değilmiş gibi görmekte ısrar edenler olduğunu belirterek, Avrupa’nın “milliyetçi bencillikle parçalanmış” olduğunu söyledi.

2,200 göçmenin bulunduğu adadaki Mavrovouni mülteci kampında 2 saat incelemelerde bulunan Papa, göçmenler ve çocukları ile görüştü.

Akdeniz’in “mezar taşları olmayan korkunç bir mezarlığa” dönüşmekte olduğu uyarısında bulunan Papa, “geçen bunca zamana rağmen, dünyada göçmenlikle ilgili çok az şeyin değiştiğini görüyoruz” dedi. Papa, “sonuçlara katlanan ve hatta propaganda için kullanılan zavallı insanlarla değil, sorunun kökekindeki nedenlerle mücadele edilmesi” çağrısında bulundu.

Rik-news sitesinin haberine göre, Papa Fransis’in mülteci ve göçmenlerin kişisel hikayelerini dinlediğini, küçük çocuklara sarıldığını belirtti.=

Papa Fransis’e ziyareti sırasında Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou eşlik ederken, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schoinas ile Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis de mülteci merkezinde hazır bulundu.

Papa, Atina Konser Salonu’nda bir ayine katılacak.