Prof. Dr. Fincancı, Adnan belgesi ile hedefe konan: “DüzenlediÄŸim rapor sahte gibi gösterilmeye çalışılıyor”

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan belgesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, düzenlediği raporun sahte gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Fincancı, bu belgenin kendisine ve meslektaşlarına yönelik bir linç girişimi olduğunu belirtti.

Adnan belgesi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan ve FETÖ üyelerinin işkence gördüğünü iddia eden bir rapordur. Bu rapor, Prof. Dr. Fincancı, Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve Prof. Dr. Önder Özkalıpçı tarafından hazırlanmıştır.

Fincancı, bu raporu hazırlarken uluslararası standartlara uygun ÅŸekilde çalıştıklarını ve hiçbir siyasi veya ideolojik kaygı taşımadıklarını ifade etti. Fincancı, “Biz sadece insan hakları savunucusu hekimler olarak iÅŸkence maÄŸdurlarına yardım etmek istedik. Bu raporun içeriÄŸi tamamen gerçektir ve hiçbir ÅŸekilde manipüle edilmemiÅŸtir” dedi.

Fincancı, işkencenin mutlak bir suç olduğunu hatırlatarak, belgeseldeki iddiaların işkenceyi meşrulaştırmak amacı taşıdığını ifade etti. Kendisinin düzenlediği tıbbi değerlendirme raporlarının sahte gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Fincancı, bu durumun çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Fincancı, Adnan belgesinin ise kendilerine karşı bir karalama kampanyası olduÄŸunu söyledi. Fincancı, “Bu belge, bize iftira atan ve bizi teröristlikle suçlayan bir belgedir. Bu belgeyi hazırlayanlar, bizim mesleki etik ve onurumuzu zedelemeye çalışmaktadır. Bu belgeyi reddediyor ve kınıyoruz” diye konuÅŸtu.

Fincancı, bu belgenin kendilerine yönelik bir tehdit olduÄŸunu da vurguladı. Fincancı, “Bu belgeyle bizi hedef gösterenler, bize fiziksel veya psikolojik ÅŸiddet uygulamak isteyebilirler. Biz bu tehlikenin farkındayız ve gerekli önlemleri alacağız. Biz korkmuyoruz ve mücadelemizden vazgeçmeyeceÄŸiz” dedi.