Hırsızlık Vakası

Üç çocuk olan, Burak, Baran ve Alilerin mahallelerinde çok hırsızlık vakası yaşanıyordu. Bir gün boş arsada futbol oynuyorlarken top huysuz komşularının bahçesine düşer. Burak, “hadi cesaretimizi toplayıp gidip topu alalım” dedi. Baran, “ama orası huysuz komşunun bahçesi, bir de mahallede onun hakkında garip garip söylentiler var” açıklamasını yaptı. Ali ise “ama ben yemekten başka bir şey düşünmüyorum mahallede yeni bir dönerci açılmış oraya gidelim mi bol bol yemek yeriz” dedi. Burak, “koyun can derdinde kasap et derdinde”. Ali, “tamam tamam bi acıktık bizde insanız yavvv”. Burak, “hadi gidelim!”. Gittiklerinde kapıyı çalıp topu istemişler, ama oradaki adam kapıyı açmış ve “bir daha burada oynamayın!!!!” dedi ve toplarını kesti.

Çocuklar topun kesilmesine çok üzülmüştü. Adam kapıyı açınca evin içinde Burak komşusunun eşyasını gördü ve arkadaşlarına söyledi. Burak, “akşam saat sekizde buluşalım çünkü bu adam hırsızlık yapan bir hırsız olabilir”.  Baran’ın annesi onu dikkat etmesi için uyarmış. Çünkü hırsızlık vakaları çok artmıştı ve komşularına da hırsız girmişti. Baran annesinden izin alıp Burak’ın evine gitmişti ve Ali’ye telefonla yanlarına gelmesini söyledi, oda geldi. Burak’ın odasında mahallenin krokisi vardı. Ve bazı yerlerde kırmızı ve mavi raptiyeler vardı. 

Baran ve Ali bunun ne olduğunu sordu. Burak dedi ki bu kroki mahallede hangi evlere hırsız girdiğini gösteriyor, mavi raptiyeli evlere hırsız girmemiş, kırmızı raptiyeli yerlere ise hırsız girmiş bu krokiye göre her eve saat 00:00’da giriyorlar. Bugün saat 00:00’da gizlice evlerimizden çıkıyoruz, hırsızı birimiz takip edecek ve nereye gittiğini telefonla diğerlerine haber verecek, diğer iki kişide hırsızın evinde delil arayacak. Anlaştık mı “ANLAŞTIK!!!!!”. Saat 00:00’da hırsız evden çıkınca Burak onu takip ediyor ve nereye gittiğini Baran ve Aliye söylüyor. Baran Ali’ye, “adres çok yakın hemen hırsızın evinde delil aramamız lazım”. Baran ve Ali evin penceresinden içeri ışık tutarak baktılar. Evde komşularının eşyalarını görünce hırsızın o hırsız olduğunu anlıyor. Burak polisi arıyor ve polis gelip hırsızı suçüstü yakalıyor. 

Hırsız suçlu olmadığını söylüyor ama o an Baran ve Ali evde bulduğu komşusunun eşyasını polise gösteriyor, polisler de çocuklara komşunun adresini sordular. Çocuklar evi gösterdiler, komşunun ismi ise Nebahat teyze idi. Nebahat teyzenin evine gittiler. Nebahat teyze polisler gelince şaşırdı. Evine hırsız giren Nebahat Teyzeyi olay yerine çağırdılar ve hırsızın evindeki eşyayı gösterdi. Nebahat Teyze, “evet bu eşya benim hırsızı tutuklayın şikâyetçiyim bu adamdan” dedi. Polisler, “çocuklar sayesinde hırsızı yakaladık”. Nebahat Teyze, “Aferin çocuklar, yaptığınız iyi bir şey ama çok tehlikeliydi bir daha böyle işlere kalkışmak yerine büyüklerinize haber verin” dedi. Çocuklarda bir daha böyle bir işe kalkışmamaya söz verdi.  

 

Robin SARI
Latest posts by Robin SARI (see all)