İmkânsızlığa Yolculuk: Bölüm 2

Gemi battı ama adam bizi bir gemiye aldı ve kurtulduk. Adamın kim olduğuyla ilgili kafamda soru işaretleri vardı. Bermuda’ya yakın olan bir gemi enkazıyla karşılaştık, gemiye bakmaya gittik. Derken gemi enkazından birkaç kişi çıktı. Mürettebat korkuyla silahlarını çıkardı. Adamlar sakindi ve gülerek durun durun dedi. Biz ve mürettebat ne olduğunu anlayamadan silahları indirdik. Adamlar nereye gittiğimizi sordu. Biz “uzun hikâye” deyip konuyu geçiştirdik. 

Hâlbuki adamlara hiç güvenememiştik ama belli etmiyorduk. Onlarda anlamış ki ne oldu bize güvenemediniz mi diyerek tekrar güldüler. Adamlar konuşmaya devam etti ve bize neler olduğunu anlattı. Bermuda Şeytan Üçgenine giden birkaç grup daha varmış. Onlar da Florida saat 18:45 gemisiyle yola çıkmışlar. Yol iyi gidiyormuş. Ama bir anda küçük bir adayla bitişik olan bir gemi enkazına çarpıp, birkaç kişi şans eseri bu gemiye düşmüşler. Gemide kalanları kurtaramamışlar. Düştükleri gemide erzak ve su olduğu için hayatta kalabilmişler. Ama bir gün yiyecek ve su bitince öleceklerini düşündükleri için umutlarını kesmişler. Bu olayları anlattıkları esnada maskeli bir adam yanımıza gelip maskesini açtı. O bizi kurtaran adamdı. Adam sakallı ve iri biriydi. Tüm mürettebat şoktaydı. 

Adam bize kim olduğunu açıkladı. Meğerse gönüllülük projesini başlatan o adamdı. Sadece bununla bitmiyordu. Adam Bermuda Şeytan Üçgeninden diğer gönüllü bir grup sayesinde kaçmış. Florida’daki evine dönerken bizim gemiyle karşılaşmış, gemideki gönüllülerle birlikte bizi kurtarmış, yoluna devam ederken bu küçük adadaki enkaza çarpmışlar. Adamın bizi aldığı gemiye hep beraber bindik, önce Miami’deki arkadaşlarımızı kurtardık ve Bermuda Şeytan Üçgenindeki adaya yolculuğa devam ettik. 6 saatlik yolculuktan sonra oraya vardık. Adamlar bizi bekliyordu ve anında savaş başladı. Bu zorlu mücadelede 3 kayıp verdik. Ama sonunda insanları kurtarıp, Los Angeles’a geri döndük. Ben de şöminede yarım bıraktığım kahvemi içmeye devam ettim.     

Robin SARI
Latest posts by Robin SARI (see all)