Hazine Peşinde

1934’te, ailemi kaybetmiştim ve mecburi amcamda kalıyordum. Amcamın evinde iken bir mektup gelmişti kapıya, mektubun içinde bir harita ve şifreli yazılar vardı. Üstünde de kayıp babamdan kalan bir not vardı. Amcamın bu yazıların düzenini anlaması çok uzun sürdü. Sonunda amcam şifreyi anladı mektupta yazan şey buydu; Hazineyi bulmak için zorlu mücadelelerden geçeceksiniz ilk başta olduğunuz yerden 1000 adım kuzeybatıya doğru ilerleyin.

Ben ve amcam bu mektuptan sonra hemen çantalarımızı hazırlamaya başladık çantamıza, pusula, konserve yiyecekler, dört beş matara dolu su, mektubun içinden çıkan haritayı ve giyecek almıştık. Bugün 16 Ağustos 1934 ve de 1000 adım atacaktık ama 450. adımda karşımıza yeraltında dinozorların hayatta kalabileceği mağara vardı. Dinozorlar, meteor çarptığında yeraltında oldukları için yaşamışlardı. Mağaranın içinde Tsintaosaurus ve Velociraptorlar vardı. Daha biz dinozorların nasıl yaşadığının şokundayken bir anda Tsintaosaurus dinozoru bizi kovalamaya başlamıştı.

Dinozorlardan zar zor kaçabildik. Bugün 22 Ağustos 1934 mağarayı geçtikten sonra 1000 adıma vardık. Ve gittiğimiz yerde bir adam vardı adam korkudan tir tir titriyordu, ona neden titrediğini sorduk adam, “beni kaçırdı onlar” dedi. Karşımızda ise birkaç kişi daha vardı. Bize silah çekmişlerdi. Adamlar öfkeli bir şekilde, “o hazineyi ve babanı bulamayacaksın çabuk o haritayı bize verin yoksa sizi öldürürüz” dediler bizde tehditleri üzerine haritayı vermek zorunda kaldık.

Adamlarda bizi serbest bıraktı. Ama daha hazineyi bulma umudumuz kesilmemişti adamları takip etmeye başladık. Onları takip ederken bizi tuzağa çektiler. Ellerimizi bağlayıp ormanın ortasında bıraktılar. Umudumuz tükenmişken bir anda babam geldi ve bizi kurtardı. Ben hemen babama sarıldım ve babama nasıl hayatta kaldığını sordum. Babam her şeyi anlatmaya başladı. Bir gün gezerken bir köylü bana yaklaştı ve bir harita verdi “Harita bir defineyi gösteriyor ve haritaya bakarak gelirken 1000. adımdaki kişiyi” kurtar dedi. Ondan sonra 1000 adım gidince adamı gördüm ve sizi ölümle tehdit edenleri. Onlar kişinin benimle gelmesine izin vermedi.

Bende gece onların evine gizlice girip kaçırılan kişiyi habersiz alıp ormandaki evine götürdüm. Adamlar beni gece takip ettiler. Ben ve yanımdaki adam ile eve girince gece onlar baskın yaptılar. Adamı da kaçırıp ortadan kayboldular. Bende tekrar baskın yememek için evi gizli bir yere yaptım. Biz babamın anlattıklarından sonra hemen adamları aramaya başladık ve onları bulduk, ama bizi esir aldılar. Amcamın yanındaki bıçak sayesinde ellerimizi çözmeyi başardık. Kaçırılan adamı kurtardık ve eve götürdük. Sonra babama haritayı veren adam geldi ve o kaçırılan adamı görüp çok mutlu oldu. Çünkü o adamın oğluydu.. Hep birlikte adamları yakaladık adamlar haritayı verdi. Biz de onları bıraktık. Hazineyi aradık haritada kuzeye doğru 2000 adım ilerleyin diyordu. İlerledik ve sonunda hazineyi bulduk. Eve gittik, babam ve amcamla mutlu yaşadık.

Robin SARI
Latest posts by Robin SARI (see all)