HEDEP Sözcüsü: Türkiye’nin her yerinde aday çıkarma eğilimi ortaya çıktı

Halkların EÅŸitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 2024 yerel seçimlerinde Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarını çıkarma eÄŸiliminin ortaya çıktığını açıkladı.

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, MYK toplantısında yerel seçimlere ilişkin alınan kararları değerlendirdi.

DoÄŸan, toplantıda, partinin Kürdistan ve Türkiye’nin pek çok yerinde yaptığı halk toplantılarında ortaya çıkan taleplerin gündeme geldiÄŸini söyledi.

DoÄŸan, “Halkımız bizden her yerde seçime adaylarımızla girmemizi istedi. Bu durum ilgili kurullarda tartışıldı ve MYK’de de tartışıldı. MYK’miz ciddiyetle tartışıp deÄŸerlendirdi ve Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımızla girme eÄŸilimi ortaya çıktı. Bu karar MYK önerisi olarak parti meclisinde deÄŸerlendirilecek.” dedi.

DoÄŸan, daha önce birinci ve ikinci parti oldukları yerlerde aday adayı baÅŸvurularının baÅŸladığını ve 10 Aralık’a kadar süreceÄŸini hatırlattı. Batı illerinde de komisyonların kurulduÄŸunu ve aday adayı baÅŸvurularının alınmaya baÅŸlandığını belirten DoÄŸan, “Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girmek için hazırlıklarımız tamamlandı.” dedi.

DoÄŸan, yerel seçim stratejilerinin kazanmak olduÄŸunu belirterek, “Bu süreçte yapacağımız en önemli ÅŸeylerden biri de geliÅŸtirdiÄŸimiz yeni bir ön seçim modeli. Her yerde, yani koÅŸulların olduÄŸu her yerde adaylarımızı ön seçimle belirleyeceÄŸiz. Ön seçimleri her il ve ilçede, katılımcı, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü yerel yönetim anlayışımızın barış, özgürlük ve eÅŸitlik talebinin görünür olduÄŸu bir ÅŸekilde adeta bir demokrasi şöleni havasında gerçekleÅŸmesini istiyoruz. Bunu da adayları belirlerken kent uzlaşısıyla saÄŸlayacağız.” diye konuÅŸtu.

DoÄŸan, “Kent uzlaşısı ne demek? Yani en geniÅŸ mutabakat. Åžehirdeki her sesi duymaya çalışmak. Bir aday belirlerken, aday belirlediÄŸimiz yerde en geniÅŸ kesimlere ulaşıp her sesi duymaya çalışmak. O sesi de katarak ÅŸehri yönetecek insanları belirlemek. Bu da bir ilk. Şöyle bir ilk. Normalde klasik ön seçim modellerinde partilerin üyeleri oy kullanabiliyor. Bizim geliÅŸtirdiÄŸimiz ön seçim modelinde yalnızca partimizin üyeleri deÄŸil, yalnızca bileÅŸen parti üyeleri de deÄŸil, demokratik kitle örgütleri, ailelerimiz, dünden bu yana emek vermiÅŸ, yöneticilik yapmış olanlar, bu süreçte sorumluluk alarak bizimle birlikte olabilir ve oy kullanabilir. Dolayısıyla kent hakkı için emek veren herkesin katılımı ve uzlaşıyla belirleyeceÄŸiz adaylarımızı.” ifadelerini kullandı.

DoÄŸan, “Sadece belediye eÅŸ baÅŸkanları deÄŸil belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclisi üyelerimizin 3’te ikisini ön seçimle belirleyeceÄŸiz. Heyecanlıyız, kararlıyız, umutluyuz, kazanacağız. Türkiye’nin her yerinde seçime adaylarımızla girmek için hazırlanıyoruz. Kayyımları kalıcı hale getirmeye çalışanlar da bilsinler ki; partimize gönül veren, oy veren ve bunun için ağır bedeller ödeyenler, kayyım rejimine en güçlü cevabı kendilerine ve kentlerine kazandırarak verecekler.” diye konuÅŸtu.

NHY/