Ãœniversite öğrencileri KYK’deki asansör faciasını protesto etti: Kaza deÄŸil ihmal

Aydın Adnan Menderes Ãœniversitesi öğrencileri, geçtiÄŸimiz hafta yaÅŸanan ve bir öğrencinin hayatını kaybettiÄŸi asansör kazasına tepki göstermek için Aydın Kent Meydanı’nda oturma eylemi düzenledi. “Kaza deÄŸil, ihmal” pankartı açan öğrenciler, “Ölmeye deÄŸil okumaya geldik” sloganları attı. Eyleme kentteki siyasi parti temsilcileri, Aydın Barosu ve birçok sivil toplum örgütü de katılarak destek verdi.

Asansörde sürekli sorun yaşanıyordu

Öğrenciler adına yapılan ortak basın açıklamasında, Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda bulunan asansörlerde sürekli sorun yaÅŸandığı ve yetkililerin gerekli önlemleri almadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “YaÅŸanan olaydan iki hafta önce benzer bir olay daha yaÅŸanmış ve yine 15 öğrenci B blokta bulunan asansörde mahsur kalmıştı. Asansörün 1 ve 2’nci kat arasında durmasıyla yine bir faciadan dönülmüş ve kapının açılmasıyla arkadaÅŸlarımız nefes almıştır. C blokta bulunan asansör ise benzer ÅŸekilde arızalanmış ama tüm uyarı ve ÅŸikayetlere raÄŸmen 1 yıl içinde bir önlem alınmamıştır.”

Polis müdahalesine tepki

Açıklamada ayrıca, yaÅŸamını yitiren Zeren ErtaÅŸ’ın cenaze törenine katılmak isteyen öğrencilere polis müdahalesine de tepki gösterildi. Açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı: “Biz yaÅŸamını yitiren arkadaşımızın acısını yaÅŸarken karşımıza polisler dikildi. Polis müdahalesiyle karşılaÅŸtığımızı da unutmayacağız. Arkadaşımızın ölümüne sebep olan bozuk asansör ve güvencesiz yurtlara önlem almayanlar arkadaşımızın ölümüne ses çıkartanlara karşı TOMA’larla önlem almıştır. Bizler bu faciadan sorumlu yurt yönetimi yargılanana kadar ve ölümüne sebep oldukları arkadaşımızın hesabını verene kadar sesimizi çıkarmaya, adalet aramaya devam edeceÄŸiz.”

NHY/ MA