Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Tahir Elçi, katledilişinin 8’inci yıl dönümünde Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı.

Diyarbakır’ın  Sûr ilçesine bağlı Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015’te katledilen Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 8’inci yılında Rezan (Bağlar) ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, çok sayıda baro başkanı, hukukçu, insan hakları savunucusu, milletvekili ile aile fertleri anmaya katıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 8 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunamadığına işaret ederek, failler bulunana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Eren, “Tahir Elçi, bu topraklarda insan hakları için çalışıyordu. İnsan hakları savunuculuğunu, yaşamında kendine yol ve yöntem olarak belirlemişti. Bir kez daha diyoruz ki; Tahir Elçi unutulmayacak” dedi.

Faillerin bulunması istendi

HEDEP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Elçi’nin Kurdistan’a barış gelmesi için büyük bir emek sarf ettiğini söyledi. Türkdoğan, “Savaşa karşı açıktan tutum aldı. Bunun bedelini yaşamını yitirerek verdi. Sevgili yoldaşımız Tahir Elçi; sen gittikten sonra da yoldaşlarımız katlediliyor. Biz de barışa dair mücadelemizi yürüteceğiz. Emin ol, biz demokratik siyaset ile bu yolu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Failler hala bulunamadı. Bugün barolarla, çok kıymetli meslektaşlarıyla, barolar birliği başkanıyla, milletvekili arkadaşlarımızla buradaysak Türkiye’ye şunu anlatmak istiyoruz; biz bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Batman Baro Başkanı Efkan Şenses, “Tahir Elçi, Adana’da adalet mücadelesine, yeri gelir çevre mücadelesine katılırdı. Onun bıraktığı mirası devam ettiriyoruz. Onun davasının sonuçlanması için hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz” diye kaydetti.

Anmada Elçi’nin mezarına karanfiller bırakıldı.