Lastik-İş ve Limter-İş sendikalarına üye olan ADEKA İlaç işçilerine uygulanan baskıların son bulmasını isteyen sendikalar, işvereni toplu sözleşme görüşmelerine davet etti.
Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayi İşçileri Sendikası (Lastik-İş) ve Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş) ADEKA İlaç fabrikasında üyelerine yönelik baskılara ilişkin İlkadım ilçesinde bulunan Eski Vergi Dairesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Adeka İlaç’ta baskılar son bulsun. Toplu Sözleşme hakkımız tanınsın” pankartının açıldığı açıklamaya işçilerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
Basın açıklamasını Lastik-İş Sendikası Toplu Sözleşme ve Eğitim Dairesi Müdürü Üzeyir Ataman okudu.
Adeka İlaç işçilerinin Lastik-İş ve Limter-İş sendikalarına üye olarak çoğunluğu elde ettiklerini belirten Ataman, Lastik-İş Sendikasının yetki belgesi aldıktan sonra işverenin işçilere yönelik baskılarının başladığının altını çizdi. Şirket patronun İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın başkan yardımcısı olduğunun altını çizen Ataman, “ADEKA, kendisi için hak olarak gördüğü sendikalı olmayı işçilere hak görmemektedir. Arna ADEKA işçileri bu tutarsızlığın farkındadır. İşçiler haklarını almak, toplu sözleşme hakkına ulaşmak için mücadele etmekte kararlıdır. Sendikalarımız Lastik-İş ve Limter-İş ADEKA işçileri ile birlikte yasal hakları için sonuna kadar direnecektir” dedi.
İşçiler sendikalı olmak istiyor
Yaşam mücadelesi veren ve yoksullukla boğuşan işçilerin bu engelleme çabalarını unutmayacağını aktaran Ataman, “ADEKA işçilerinin tek amacı Anayasal hakları olan toplu sözleşmeye ulaşmaktır. Oysa ADEKA işvereni, işçileri açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek istiyor. ADEKA işvereni, işçileri hiçbir söz hakkının olmadığı bugünkü çalışma ortamına devam ettirerek işçileri köleliğe mahkum etmek istiyor. Buna karşı ADEKA işçileri ‘Artık Yeter’ diyor. İşçiler insanca yaşayacak ücret istiyor. İşçiler artık kendi kaderine hakim olmak, sendika üyesi olmak istiyor” diye belirtti.
ADEKA iş verenini yetki yazına yaptığı itirazı geri çekmeye çağıran Ataman, işvereni işçilerin haklarına saygı göstermeye ve toplu sözleşme görüşmelerine başlamaya davet etti.
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
- Akşener, Erdoğan’dan Ne İstedi? - 7 Haziran 2024