Emekliler Yaşanabilir Maaşlar ve Gerçekçi Hizmetler Talep Ediyor

İzmir’de yaşayan emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yeni açıklanan emeklilere yönelik hizmet modeline tepki gösterdiler. Bu yeni model, çeşitli indirimler ve hizmetler vaat ediyor; ancak emekliler, bu önerilerin gerçekçi olmadığını ve günlük hayatlarının zorluklarını çözmeye yetmediğini düşünüyorlar.

Tüm Emekliler Sendikası’ninci başkanı İbrahim Yılmaz, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirtti. Düşük maaşlar nedeniyle birçok emekli, evlerine ekmek ve süt götürmekte ve torunlarına harçlık verememekte. Bu durum, tatil indirimleri gibi tekliflerin onlar için anlamsız olduğunu gösteriyor.

Emeklilerin tepkileri, sosyal güvenlik sisteminden beklentileri ile sistemin sunduğu hizmetler arasındaki uçurumu ortaya koyuyor. Emekliler, insanca yaşayabilmek için daha iyi maaşlar ve ikramiyeler talep ediyorlar. Ayrıca, sosyal hizmetlere erişimde de zorluklar yaşadıklarını ifade ediyorlar; örneğin, yurtlarda yer bulamama veya telefon faturalarının aşırı pahalı olması gibi.

Bu konuda ANKA Haber Ajansı’nın yapmış olduğu bir haberde, İzmir’deki emeklilerin, Bakan Işıkhan’ın açıkladığı ‘yeni hizmet modeli’ne tepki gösterdikleri ve “Çalışma Bakanı emeklilerle dalga geçmiş” şeklinde yorumladılar. Emekliler, maaşlarının düşük olması nedeniyle temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını, dolayısıyla sunulan indirimlerin kendileri için anlamsız olduğunu ifade ediyorlar.

NHY / ANKA, Cumhuriyet