Ä°stanbul’da oy kullanacak yabancı ülke doÄŸumlu seçmen sayısı açıklandı

Ä°stanbul’da yaÅŸayan ve 26 Haziran’da yapılacak seçimlerde oy kullanacak olan yabancı ülke doÄŸumlu seçmenlerin sayısı belli oldu. CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Özgür Çelik, bu konuda yaptığı açıklamada, bu seçmenlerin toplamda 293 bin 617 kiÅŸi olduÄŸunu ve en çok Bulgaristan, Almanya, Suriye, Ä°ran ve Afganistan doÄŸumluların bulunduÄŸunu söyledi.

Çelik, Sözcü TV’de katıldığı bir programda, Ä°BB’den aldıkları verilere dayanarak, yabancı ülke doÄŸumlu seçmenlerin dağılımını paylaÅŸtı. Çelik, bu seçmenlerin önemli bir kitle olduÄŸunu ve seçim sonucuna etki edebileceÄŸini belirtti.

Çelik’in verdiÄŸi bilgilere göre, Ä°stanbul’da oy kullanacak yabancı ülke doÄŸumlu seçmenlerin ülkelere göre sayısı şöyle:

– Bulgaristan: 77 bin 433
– Almanya: 55 bin 654
– Suriye: 36 bin 209
– Ä°ran: 21 bin 827
– Afganistan: 19 bin 318
– Yunanistan: 14 bin 918
– Irak: 11 bin 948
– Romanya: 9 bin 100
– Makedonya: 8 bin 976
– Rusya: 7 bin 282

Çelik, bu seçmenlerin hangi partilere oy vereceÄŸine iliÅŸkin bir tahminde bulunmadı ancak CHP olarak onların sorunlarını dinlediklerini ve çözüm önerileri sunduklarını ifade etti. Çelik, “Yabancı ülke doÄŸumlu seçmenlerimiz de Ä°stanbul’un bir parçasıdır. Onların da yaÅŸadıkları kentte söz sahibi olmalarını istiyoruz. CHP olarak onların taleplerini ve beklentilerini önemsiyoruz. Onlara daha iyi bir Ä°stanbul vaat ediyoruz” dedi.