Sinan Ateş Cinayet Davasında Eşi İlk Kez Tanıklık Etti: “Eşimi MHP Milletvekilleri Öldürttü

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Sinan Ateş cinayet davasında, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ilk kez ifade verdi.

Ayşe Ateş, eşinin MHP İstanbul milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın tarafından öldürtüldüğünü iddia etti.

Ayşe Ateş ifadesinde, “Sinan, bu tehditler başladığında bana aslında şu şekilde söylemişti: ‘Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın benim öldürülmem için Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’a talimat vermişler. Bu işi onlara vermişler. Onlar da beni öldürtmek için kapı kapı gezip katil arıyorlarmış’. Bu işin azmettiricisi, rahmetli eşimin bana söylediği, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın. Onlar da gidiyorlar Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’a talimat veriyorlar” şeklinde konuştu.

Ayşe Ateş ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye de değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanı bana yaptığımız görüşmede bir söz verdi: ‘Kızım’ dedi, ‘sana söz veriyorum, kocanın katilleri yakalanacak, ne gerekiyorsa en kısa zamanda yapılacak’. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın verdiği sözden ne döndüğünü düşünüyorum ne de tutmayacağını düşünüyorum. Ancak bu duruşma salonunda üç gündür izlediğim ve müşahede ettiğim tablo şunu göstermektedir: Benim karşımda, Sayın Cumhurbaşkanı’nın da iradesine meydan okuyan ve onun iradesinin de üzerinde bir karanlık suç şebekesi, bir karanlık suç örgütü var” ifadelerini kullandı.

30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde beş kurşunla öldürülen Sinan Ateş’in davası bir buçuk yıl sonra Sincan Cezaevi Kampüsü içerisinde görülmeye başlandı. Davada tutuklu yargılanan 22 sanık savunmalarını tamamladı.

NHY / DW Türkçe