“Menzil” kitabının ardından BirGün muhabiri Ä°smail Arı’ya tehdit

BirGün muhabiri İsmail Arı, Menzil tarikatıyla ilgili yaptığı haberler ve yazdığı kitap nedeniyle sosyal medyada tehdit edildi. Arı, tehditleri ciddiye aldığını ve gerekli mercilere başvuracağını söyledi.

Menzil tarikatı, Türkiye’de son yıllarda siyasi ve ekonomik nüfuzu artan bir cemaat. Tarikatın lideri Abdulbaki Erol, 2018 yılında vefat etti. Tarikatın ÅŸu anki lideri ise oÄŸlu Muhammed Erol.

Arı, Menzil tarikatının yapısını, faaliyetlerini, iliÅŸkilerini ve skandallarını “Menzil: Siyasetin Gölgesinde Bir Tarikat” adlı kitabında ayrıntılı bir ÅŸekilde anlattı. Kitap, geçtiÄŸimiz hafta raflarda yerini aldı.

Kitabın ardından Arı’ya sosyal medyadan çeÅŸitli tehditler geldi. Bazı hesaplar, Arı’yı “fitneci”, “yalancı”, “hain” gibi sıfatlarla itham etti. Bazı hesaplar ise Arı’nın hayatına kast edeceÄŸini ima etti.

Arı, tehditleri BirGün’e deÄŸerlendirdi. “Bu tehditler beni ÅŸaşırtmadı. Menzil tarikatının haberlerini yaparken de benzer tepkiler almıştım. Bu tarikat, eleÅŸtirilmeye tahammülü olmayan bir yapı. Kendilerini dokunulmaz görüyorlar.” dedi.

Arı, tehditleri savcılığa bildireceÄŸini ve hukuki süreci takip edeceÄŸini belirtti. “Bu tehditlerin arkasında kimler var, bunu ortaya çıkarmak istiyorum. Bu tarikatın siyasi ve ekonomik baÄŸlantıları var. Tehdit edenlerin de bu baÄŸlantılardan cesaret aldığını düşünüyorum.” diye konuÅŸtu.

Arı, kitabının toplumda bir farkındalık yaratmasını umduÄŸunu da sözlerine ekledi. “Menzil tarikatının Türkiye’de nasıl bir tehlike oluÅŸturduÄŸunu göstermek istedim. Bu tarikat, devletin içine sızarak, demokrasiyi ve laikliÄŸi zayıflatmaya çalışıyor. Bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor.” dedi.

NHY/ BirGün