Kılıçdaroğlu’nun oyu tek başına yüzde 58 mi?

Murat Yetkin, KılıçdaroÄŸlu’nun Altılı Masa adayı olarak ‘ErdoÄŸan karşısında yüzde 58 oy alacağı’ iddialarını kaleme aldı.

Gazeteci Murat Yetkin, KONDA yöneticisi Bekir Ağırdır’la görüşmesini kaleme aldı. Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımlanan yazısında, “KılıçdaroÄŸlu’nun sadece Altılı Masa adayı olarak CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan karşısında yüzde 58 oy alacağına dair bir bilgi yok” dedi.

Yetkin’in yazının ilgili bölümü şöyle:

“CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’a karşı aday olursa yüzde 58 ile kazanacağı iddiası Meclis’in muhalif mahfillerini meÅŸgul eden konular arasında. Bu iddiayı dillendirenlere göre Altılı Masa, KılıçdaroÄŸlu’nu aday gösterirse, örneÄŸin HDP desteÄŸine de ihtiyaç olmadan ilk turda CumhurbaÅŸkanı seçilebilecek. Ä°ddia araÅŸtırma ÅŸirketi KONDA’ya dayandırılıyor.

KONDA yöneticisi Bekir Ağırdır’a sordum ‘Düzenli anket yapıyor, bütün eÄŸilimleri izliyoruz’ dedi; ‘Ama seçimden önceki perÅŸembe günü dışında, abonelerimizden baÅŸka kamuoyuna açıklama ve raporlama yapmıyoruz. O nedenle hakkımızda kamuoyunda çıkan veriler hakkında doÄŸru ya da yanlış yorumunda bulunmuyoruz.’

Bu ketumiyetle birlikte Ağırdır’ın ÅŸu eklemesi önem taşıyor: ‘Ama ÅŸunu görüyoruz ki geniÅŸ muhalefet ittifakı olmaksızın birinci turda kazanmak henüz mümkün görünmüyor.’

Anlamı ÅŸu: Evet, KONDA anketi kendi bilgisi dışında Meclis koridorlarında yayılıyor ama yayıldığı kadarında dahi KılıçdaroÄŸlu’nun sadece Altılı Masa adayı olarak CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan karşısında yüzde 58 oy alacağına dair bir bilgi yok.” (Kaynak)