Gazeteciler 6 gündür gözaltında

Diyarbakır’da 20’si gazeteci 22 kişi, 6 gündür gözaltında tutuluyor.

Diyarbakır’da 8 Haziran’da evlere ve basın yayın kurumlarına düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi, altı gündür gözaltında tutuluyor. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gazetecilerin soruşturma dosyasındaki kısıtlılık kararı devam ederken, gözaltında bulunanların temel ihtiyaçlarının dahi giderilmediği öğrenildi.

Haklarında iki defa ek gözaltı süresi verilen ve gözaltı süreleri 16 Haziran’a kadar uzatılan gazeteciler, ayrıca tek kişilik hücrelerde tutuluyor.

Gazetecilerin çalıştıkları ajans ve yapım şirketlerine de baskın düzenlenmiş, baskında çok sayıda kamera, bilgisayar ve dijital materyale el konulmuştu. JINNEWS’in Yenişehir ilçesindeki merkez bürosuna 8 Haziran’da saat 04.30 saatlerinde başlatılan arama, 07.20’de son bulurken, Piya ve Ari yapımların binalarında başlatılan arama ise 6 gündür sürüyor.

22 KİŞİNİN İSMİ

Gözaltında tutulan 20’si gazeteci 22 kişinin isimleri şöyle: Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz, Kadir Bayram ve Feynaz Koçuk ile İhsan Ergülen.