Ekoloji mücadelesi yargılanamaz!

Ekoloji mücadelesi yürütenlerin karşı karşıya kaldığı baskı, gözaltı ve tutuklama terörü doğaya ve yaşam alanlarına yönelik saldırılarla birlikte hız kazanıyor. Doğayı talana ve sömürüye açmanın önü daha fazla baskı, gözaltı ve tutuklamalarla açılıyor. Dağları, yaylaları, ormanları, suları, tarım arazilerini talan etmekten, sömürüye açmaktan vazgeçmeyenler çareyi direnenler üzerinde baskıyı arttırmakta görüyor. Direnenler heryerde gözaltı ve tutuklamalarla susturulmaya, sindirilmeye çalışılıyor. Doğayı, yaşam alanlarını savunmanın direnmekten, mücadele etmekten başka bir yolu bulunmuyor.

Ekoloji tutsaklarını sahiplenelim!

Ali Ekber Barmağıç, Beyza Üstün ve ekoloji mücadelesi yürüten tüm tutsakları sahiplenelim! Ekoloji tutsaklarını sahiplenmek doğaya ve yaşam alanlarına yönelik süren talana, sömürüye karşı koymanın ayrılmaz bir parçasıdır. Ali Ekber Barmağıç, Beyza Üstün şahsında ekoloji mücadelesini tecrit etmeye, sömürüye ve talana karşı süren direnişleri gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla sindirmeye çalışanlara verilecek yanıtımız güçlü bir dayanışma olacaktır. Ekoloji tutsaklarını sahiplenmek, sömürüye ve talana karşı süren direnişlere güç taşımaktır. Ekoloji mücadelesinin yargılanmasına asla müsade etmeyeceğimiz mahkeme salonlarına süren her direnişin sesini ulaştırmalıyız. Ekoloji mücadelesi tutsak edilemez, yarğılanamaz! Doğanın ve yaşam alanlarının talan edilmesine karşı sürdürdüğümüz mücadele suç parantezine sokulamayacak kadar meşru ve haklıdır.

Ali Barmağıç’a özgürlük!

Munzur Çvre DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Barmağıç 2 Temmuz’dan bugüne tutsak edilmiÅŸtir. Ä°lk duruÅŸması 13 Ekim’de, saat 11.00’de TekirdaÄŸ 2. Ağır Ceza Mahkemesin’de görülecektir. “Ekoloji mücadelesi yarğılanamaz” ÅŸiarıyla tüm ekoloji örgütlerini, demokrasi güçlerini, halkımızı Ali Barmağıç ÅŸahsında tüm ekoloji tutsaklarını sahiplenmeye çağırıyoruz. Nerede rant, talan ve sömürü varsa ortaya çıkan, mahkeme salonlarında da sürecek direniÅŸlerin yanında olalım! DoÄŸanın ve ekoloji tutsaklarının özgürlüğü için dayanışmayı büyütelim!
MUNZUR ÇEVRE DERNEĞİ

İmzacılar:
AMED EKOLOJİ DERNEĞİ
ANTALYA EKOLOJÄ° MECLÄ°SÄ°
AVCILAR KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ
BAKIRTEPE ÇEVRE PLATFORMU
BERGAMA ÇEVRE PLATFORMU
BOZCA ADA FORM
BURHANİYE ÇEVRE PLATFORMU (BURÇEP)
ÇEKEREK IRMAĞI PLATFORMU
ÇEŞME SÜRDÜRĞLEBİLİR YAŞAM PLATFORMU
ÇİNE YAŞAM PLATFORMU
DİDİM ÇEVRE PLATFORMU
DOĞANIN ÇOCUKLARI
EGE ÇEVRE PLATFORMU (EGEÇEP)
EKOLOJÄ° TOPLULUÄžU
HDK EKOLOJÄ° MECLÄ°SÄ°
HER YER KAZDAÄžLARI
HEWSEL KORUMA PLATFORMU
KARADENÄ°Z Ä°SYANDADIR PLATFORMU (KÄ°P)
KARAKOÇAN DERNEKLERİ FEDERASYONU (KARDEF)
KAZ DAÄžLARI Ä°STANBUL DAYANIÅžMASI
KADIKÖY DEMOKRASİ MECLİSİ
MARDİN EKOLOJİ DERNEĞİ
MEZOPOTAMYA EKOLOJÄ° HAREKETÄ°
MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU
MUNZUR ÇEVRE DERNEĞİ (MÇD)
NKP Ä°STANBUL BÄ°LEÅžENLERÄ°
OVACIK KÖY DERNEKLERİ KOMİTESİ
PİRSULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ ATAŞEHİR ŞUBESİ
POLEN EKOLOJÄ°
TOPLUMCU MÃœHENDÄ°SLER ve MÄ°MARLAR MECLÄ°SÄ°
TOPLUMCU Ä°TÃœLÃœLER
SÖKE ÇEVRE PLATFORMU
YA KANAL YA Ä°STANBUL KOORDÄ°NASYONU
YAÅžAM VE DAYANIÅžMA YOLCULARI
YENİ FOÇA FORUM
YEŞİL DİRENİŞ EKOLOJİ ve YAŞAM GAZETESİ
YEŞİL GELECEK DERNEĞİ
YEŞİL SOL PARTİ