İlişkilerimiz, dostluklarımız, arkadaşlıklarımız ve biz

Esnek olabilmeli insan ama bukalemun gibi her bir başka kişiye karşı, başka bir karaktere bürünerek değil, her zaman kendi sahip olduğu değerler ve duruşuyla esneyebilmeli

Yürekli olmalı ve kendince doğru olduğunu düşündüğü şeyi söyleyebilmeli yüzüne karşı karşısındaki insana, paylaşabilmeli düşüncesini özgürce ama kendi algısı ile ona farklı gelen şeyleri sarkastik eleştiriler yaparak, sonrada şaka diyerek dolaylı olmamalı ve gülen yüz ardına saklamamalı kendini, koruma amaçlı

Dost olmalı dost dediğine karşı insan, dostu onu koruyup kollarken ve ona destek olurken, o da satmamalı, kırmamalı ve arkasında, yanında olmalı dostunun her zaman.

Kendini yükseltmek için dostunu aşağıya çekmenin yanlış olduğunu bilmeli… Dostluk omuz omuza güzeldir çünkü. Aşağısında ya da yukarısında olmak değil, yan yana yürüyebilmektir beraberce bu yolda.

Pozitif yada negatif eleştiri yapabilmeli insan kaybetme korkusu yaşamadan ve bunu üstünlük diye algılamadan.

İyi niyetle yapılmış bir eleştiri bize tutulmuş en güzel aynadır diye de bilinmeli.

İlişkilerde insan ancak bu şekilde ilerler zaten ama kırmak için, kıskandığı için ve özgüvensizlikten gelmemeli ve yapılmamalı eleştiri.

Eleştiri YAPANA değil YAPILANA hizmet amaçlı olmalı, destek amaçlı olmalı her zaman

Bence çıkış noktası hep iyiliğe ve gelişime hizmet etmeli.

Açık olmalı insan, dilinden sözcükler pürüzsüzce duygu ile çıkmalı. İğneleyerek, laf sokarak, bıyık altı gülerek, arkadan ya da fısıltı halinde gitmemeli karşıya kelimeler ve cümleler.

Boşluğunu ya da eksiğini bulup çıkartmak ve bununla alay etmek değil, o boşluğu ya da eksiği görüp tamamlamasına destek olmaktır dostluk, kendinindi başka boşlukları ve eksiklikler olduğunu bilerek.

Dostluk yada arkadaÅŸlık aynı olmak, aynı yeteneklerde, aynı özelliklerde olmak deÄŸil; çoÄŸu zaman birbirinin açığını kapatabilmesi, birinin yapamadığını diÄŸerinin yapması ve birbirini tamamlamasıdır aslında. GüzelliÄŸi de zaten bunda…

Her ÅŸey niyet…

Her şey yüreğimize bakmamız için bir ayna ..

Her ÅŸey geliÅŸmemize

Hayatta neyi ve kimi isteyip istemediÄŸimize

Kendimizi fark etmemize bir fırsat

Hepimize açıklık ve dürüstlüğün

İçten gelerek destek alma ve vermenin olduğu

Kaybetme korkusu olmadan eleştiri yapıp bize yapılanı da gelişmemize fırsat olarak algıladığımız

KonuÅŸarak ve dinleyerek anlaÅŸabildiÄŸimiz ve anlayabildiÄŸimiz

Kişilere ve ortama göre değişim göstermeyen dostluklar ve arkadaşlıklar ve de ilişkiler diliyorum bugün.

 

Dilvin TEKSON
Latest posts by Dilvin TEKSON (see all)