Tarikat ve cemaatler tatilde de öğrencilere yönelik faaliyetlerini sürdürdü

Tarikatlar, Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) ile yaptıkları protokoller çerçevesinde, özellikle çocukları hedef alan faaliyetlerini tatil dönemlerinde de sürdürüyor. Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen cemaat ve tarikatlar, “sivil toplum kuruluÅŸu” (STK) olarak nitelendirilerek MEB ile anlaÅŸmalar yapmış durumda.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte tarikatlar, çocuklara yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları’nın “Siyer Yarışması” ve NakÅŸibendi Tarikatı’na baÄŸlı Server YaÅŸam Vakfı’nın “Haydi Çocuklar Camiye” projesi dikkat çekiyor.

Server YaÅŸam Vakfı’nın “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, 22 Ocak – 31 Ocak tarihleri arasında gerçekleÅŸiyor. Projenin amacı, 6-13 yaÅŸ arası çocukların cemaatle camide namaz kılma alışkanlığı kazanmalarını saÄŸlamak olarak belirtiliyor. Proje kapsamında çocuklar, camide cemaatle namaz kılmalarının ardından daha fazla puan alacaklar. YaÅŸ sınırlaması olmayan bu “yarışma”da en çok puan alan çocuklara hediyeler verilecek ve arkadaÅŸlarını getirenlere ekstra hediyeler sunulacak.

Peygamber Sevdalıları ise MEB ile yaptıkları protokol kapsamında 11 Åžubat’ta “Siyer Yarışması” düzenleyecek. Yarışma, 4 kategoriden oluÅŸacak ve 4. ile 12. sınıf öğrencilerini hedefleyecek. Yarışmanın amacı, çocuklara Muhammed Peygamber’in hayatını öğretmek ve onları kendi yaÅŸamlarına rehberlik etmelerini saÄŸlamak olarak belirtiliyor. Soruları Peygamber Sevdalıları Vakfı EÄŸitim Komisyonu hazırlayacak.

Bu tarz etkinlikler, tarikatların çocukları kendi ideolojik çerçeveleri doğrultusunda etkileme çabaları olarak değerlendirilebilir.