BM’den korkunç tablo: Gazze’de öldürülen çocuklar

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’de yaşanan son gelişmelerle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Lazzarini, 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında Gazze’de öldürülen çocuk sayısının, son 4 yılda dünya genelinde yaşanan savaşlarda öldürülen çocukların toplam sayısını aştığını bildirdi.

Lazzarini, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında hayatını kaybeden çocuklara ilişkin istatistikleri sosyal medya üzerinden paylaştı. Bu istatistiklerin “sarsıcı” olduğunu ifade eden Lazzarini, Gazze Şeridi’ndeki çocuk ölümlerinin dünya genelindeki savaşlarda yaşanan çocuk ölümlerinin toplamından fazla olduğuna dikkat çekti.

“BU ÇOCUKLAR ÜZERİNDE YÜRÜTÜLEN BİR SAVAŞ”

Lazzarini, bu durumu “Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş. Çocukların gelecekleri üzerine yürütülen bir savaş” sözleriyle değerlendirdi.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, BM ve Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine dayanarak hazırlanan bir grafik paylaştı. Grafikte, 7 Ekim’den 29 Şubat’a kadar Gazze’de öldürülen çocuk sayısının, son 4 yılda dünya genelindeki savaşlarda öldürülen çocuk sayısını aştığı görülüyordu.

Grafikte yer alan verilere göre, son 4 yılda savaşlarda öldürülen çocuk sayısı 12 bin 193 iken, Gazze’de öldürülen çocuk sayısının 12 bin 300’ün üzerinde olduğu belirtiliyordu.

Lazzarini, Gazze’deki çocuklar için derhal ateşkes yapılması çağrısında bulundu. Bu çarpıcı veriler, uluslararası toplumun dikkatini Gazze’deki yaşanan insanlık dramına çekmeyi amaçlıyor.

NHY/ AA