Bir Seri Katilin Günlüğü – Uyanış

Bir Seri Katilin Günlüğü, suç psikolojisi uzmanı ve yazar Arkın Gelişin’in yazdığı, 2012 yılında yayımlanan psikolojik gerilim romanı’dır.

Türkiye’de çok satan ve çeşitli tartışmalara yol açan “Bir Seri Katilin Günlüğü” yazarın ilk romanıdır. Günlük dilinde yazılan roman, türünün ilk örneğidir. Roman 2014 yılında Dennis Fersat tarafından aynı adla sinemaya da aktarılacak. Film Türk ve Alman yapımı olarak dikkat çekmekte.

Konusu

Bir Yayınevinde, editör olarak görev yapan Akın, bir gün bir arkadaşından bir paket teslim alır. Paketin içinden 2 adet günlük çıkar. Günlükler Doktor Efe Sönmez tarafından yazılmıştır. Doktor Efe Sönmez sıradan bir yaşantı sürerken, kendisinin nasıl bir seri katile dönüştüğünü bu günlükte anlatmakta

Sınırsız Kitap Yayıncılık

İncesu Cad. 29/B Çankaya-Ankara
——————————————–

Arkın Gelişin (d. 1976 İstanbul), Suç Psikolojisi Uzmanı ve yazar.

Daha çok psikolojik gerilim türünde roman, seri katil biyografileri ve Suç Psikolojisi türünde eser veren bir yazardır.

Arkın Gelişin 1976’da İstanbul’da doğdu.

2004 yılında EIPOS DRESDEN Üniversitesi Suç Psikolojisi Bölümünü bitirdi. 2005 – 2008 yılları arasında, aralarında seri katillerinde bulunduğu, çeşitli suçlardan ötürü hüküm giymiş olan mahkumları analiz etmek için, kendileriyle söyleşiler gerçekleştirdi. Üniversite yıllarında ana dal olarak Seri Katilleri irdeleyen Gelişin, bu alanda uzmanlaşarak çeşitli bilimsel çalışmalara imza attı. Yaklaşık 11 yıllık bir araştırma evresinde, birçok ünlü seri katil hakkında arşivler oluşturdu. Bu çalışmalarını oluştururken, bizzat o ülkelerin emniyet ve hukuk birimleri ile irtibata geçerek, zengin ve eşsiz bir arşive sahip oldu. 2008 yılında Türkiye’ye döndü. 2008 – 2011 yılları arasında, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde, özel Güvenlik Şirketleri personellerine güvenlik eğitimleri ve seminerler vermiştir. 2012 yılında yayımlanan ilk romanı “Bir Seri Katilin Günlüğü” ile dikkat çekmeyi başardı. Psikolojik gerilim türünde olan romanın en önemli özelliği, sıradan bir insanın katile dönüşme evresini kendi kaleminden bir günlük şeklinde anlatma tarzında olmasıdır. Kitap, bir Alman yapım şirketi tarafından filme çekilecek. Hatta film çekimleri 2014 Eylül sonunda başlıyor.