Üzerinde “Türkiye Devlet Fedaileri” kartı çıkan Obay: Kolluk kuvvetlerine yardımcı oluyoruz

Üzerinde ‘Türkiye Devlet Fedaileri’ yazan kart çıkan Mehmet Cazip Obay, böyle bir yapılanmanın varlığını “kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak” olarak açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir kavgaya karıştığı için gözaltına alınan Obay’ın üzerinden “Türkiye Devlet Fedaileri Temsilci Tanıtım Kartı” yazan bir kart çıktığını yazdı. Bakan, Türkiye’de “yeni bir paramiliter yapının ortaya çıktığını” ifade etti.

Bakan’ın paylaşımının ardından kamera karşısına geçen Obay, CHP’li milletvekili hakkında “Cumhurbaşkanlığı’nı karalama ve devlet erkanına saldırı” iddiası ile suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

“Türkiye devlet Fedaileri” adlı yapılanmanın resmi bir kuruluş olmadığını ifade eden Obay, “Kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak” diye açıkladı. Obay, “Devlet Fedaileri herhangi bir ideoloji taşımayan, tamamen milliyetçi gençlerden oluşan insanların bir araya gelerek, kolluk kuvvetlerine ‘Şurada bu insan torbacı, şurada bu insan bunu yapıyor’ gibi bilgi veren kişilerdir” dedi.

Independent Türkçe