Hopa’da Silahlı Saldırı: Raşit Kibar Yaşamını Yitirdi, Halk Protesto İçin Sokağa Çıktı

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde bir mesire alanı projesine karşı çıkan köylüler ile projeyi destekleyenler arasında gerilim yaşandı. Bölgede gerçekleşen ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş edildi. Yaşanan bu üzücü olayda Raşit Kibar isimli yurttaş yaşamını yitirirken, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı.

Olayın ardından Artvin Çevre Platformu, Hopa halkını protesto eylemi için topladı. Bugün 18.30’da Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan eylemde halk, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Raşit Kibar için sokağa çıktı. Yaşanan olayların ardından Hopa-Batum karayolunun trafiğe kapatıldığını belirtmekte fayda var.

Saldırının Detayları ve Sonuçları

Saldırı, Cankurtaran bölgesinde sabah saatlerinde iş makinelerinin ormana ağaç kesimi yapmak için girmesiyle başladı. Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinde örgütlenen köylüler kesimi durdurmak istedi. Ancak, iş makinelerini alan sokmak isteyenler köylülerin üzerine ateş açtı. Olay yerinde ağır yaralanan Raşit Kibar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralılar Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Artvin Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı ve F.M. ile M.U. isimli iki kişinin gözaltına alındığını belirtti. Valilik, yaralı olan iki kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığını da duyurdu. Görgü tanığı Murat Koyuncu, olayı detaylı bir şekilde anlatarak silahlı saldırının planlı olduğunu iddia etti. Turizm adı altında Cankurtaran’ın madenlere açılma planına dikkat çeken Koyuncu, ihale alan şirketin ağaç katliamı yapacağını bildiklerini belirtti.