Vancouver’de okuyan öğrenci derslere uçakla gidip geliyor

Kanada’da Calgary kentinde oturan, ancak Vancouver’de üniversite okuyan Tim Chen adlı öğrenci, Vancouver’de kiraların çok yüksek olması yüzünden haftada dört kez uçak yolculuğu yaparak derslerine devam ediyor.

British Columbia Üniversitesinde son sınıf öğrencisi olan Chen, “Düşündüm ki, Calgary’den buraya uçakla gelip gitmek daha ucuza geliyor. Bir saatlik bir uçuş, otobüse binmekle aynı şey” diyor.

Chen aslen Calgary’li. Daha önce Vancouver’de otururken, tatil dönüşü kira artışıyla karşılaşınca şaşırmış. “Evin kirasına büyük bir artış gelmiş. Kira 2 bin 500 dolar olmuş. Bana uygun değildi!” diyor.

Üniversitede haftada iki ders alan Chen, Calgary’den Vancouver’e uçak bileti fiyatlarına bakmaya başlamış ve gidiş-dönüş yaklaşık 150 dolar olduğunu görünce kararını vermiş.

Calgary’de ailesiyle birlikte yaşayan Chen, üniversiteye uçakla gidip gelmek için ayda toplam yaklaşık 1.200 dolar ödüyor. Bu, Vancouver’de tek yatak odalı bir dairenin ortalama fiyatı olan 2.100 dolardan çok daha ucuz.

Chen, “Toplamda üç saatlik dersim var, dersten sonra otobüse binip havaalanına, oradan da Calgary’ye geri dönüyorum!” diyor.

Vancouver, kiracılar için Kanada’nın en pahalı şehri olarak başı çekmeye devam ediyor. Ancak, şehirde kiralık ev de bulmak zor! (Ajans Bizim)