CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, İngiltere’de baÅŸbakanlık için yarışan DışiÅŸleri Bakanı Liz Truss’ın sığınmacıların Ruanda’ya gönderileceÄŸi programa Türkiye gibi ülkeleri de ekleyerek geniÅŸletmeyi planladığının öne sürülmesine tepki gösterdi. CHP lideri, “Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; ErdoÄŸan bunu yapamaz, yaptırmayacağız.” mesajını paylaÅŸtı.
Euronews’te yer alan The Times kaynaklı haberde, Bakan Truss’ın sığınmacıların sınır dışı edildiÄŸi yerlere Türkiye gibi ülkeleri de ekleyerek geniÅŸletmeyi planladığı iddia edildi. Haberde Truss’ın milletvekilleri ile yaptığı özel görüşmelerde, göçmen krizi ile mücadele etmek için Ruanda ile yapılan anlaÅŸmanın benzerlerini yapmak istediÄŸini söylediÄŸi belirtildi. Bakan Truss’ın bu noktada Türkiye ile de müzakere baÅŸlatmak istediÄŸi kaydedildi.
KılıçdaroÄŸlu’ndan tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sığınmacı konusundaki tepkisini yineleyerek, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:
“İngiltere DışiÅŸleri Bakanı, BaÅŸbakan olursa Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de göçmen gönderilebileceÄŸini söyledi. ErdoÄŸan’ın dış güçler palavrasını artık bir kenara itelim. Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; ErdoÄŸan bunu yapamaz, yaptırmayacağız.”
- Talihsiz Anjel Hala ve Edirne Kuşatması Günleri - 29 Ocak 2025
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024