Ä°ngiltere, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını ‘batılılar için’ güncelledi

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığı, Türkiye ile ilgili seyahat uyarısını güncelleyerek Türkiye’ye seyahat eden ‘batılı’ yolcuların terör saldırılarının hedefi olabileceÄŸi belirtildi.

DışiÅŸleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı 29 Ocak’ta güncellendi. Daha önce terör saldırılarının ‘yabancılara yönelik olmadığı’ dikkat çekiyordu.

Yeni uyarı ise “Batılı ülke vatandaÅŸlarının özellikle büyük ÅŸehirlerde saldırıların hedefi olma ya da saldırılardan etkilenme ihtimali bulunmaktadır.” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirildi.

Bakanlığın Türkiye sayfasında “Özellikle dikkatli olunmalı ve mümkünse diplomatik binalar, ibadethaneler, önemli dini günler ve resmi tatiller dahil olmak üzere Batılıların uÄŸrak yerlerinden kaçının. Terörist gruplar bazen bu zamanlarda saldırı çaÄŸrısında bulunurlar.” ifadesini kullandı.

Ä°ngiliz DışiÅŸleri Bakanlığı’nın GOV.UK websitesi Türkiye’nin yanı sıra 225 ülke ve bölge hakkında güncel seyahat bilgileri içeriyor.

Aynı ÅŸekilde Amerika BirleÅŸik Devletleri de Türkiye için seyahat uyarsını olası bir ‘terör saldırısı’ nedeniyle sertleÅŸtirdi.