Gezen ve Akpınar’ın hapsi istendi

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçıları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen için Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle hapis ceza talep edildi.

Türk sinema ve tiyatrosunun iki usta ismi Metin Akpınar ile Müjdat Gezen’in, katıldıkları bir televizyon programında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a alenen hakeret ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın ikinci celsesi bugün görüldü.

Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için 1 yıl 2’şer aydan 4’er yıl 8’er aya kadar hapis cezaları verilmesini talep etti.

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya, Müjdat Gezen ve avukatı katılırken, önceki celsede savunmasını yapan Metin Akpınar katılmadı.

Ä°ki sanatçı 21 Aralık 2018’de gazeteci UÄŸur Dündar’ın Halk TV’de sunduÄŸu Halkın Arenası programında sarf ettikleri sözlerden dolayı yargılanıyor.

Suçlamada Gezen’in CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a yönelik “Haddini bil” ÅŸeklindeki sözlerinin “CumhurbaÅŸkanına alalenen hakaret” içerdiÄŸi belirtiliyor.

DuruÅŸmaya Türkçe sözlükle gelen Müjdat Gezen savunmasında, “Sözlükte de haddini bil kelimesi hakaret olarak geçmemektedir. DeÄŸerini bil anlamına gelmektedir. ‘Haddini bil’ demek hakaret olsaydı CumhurbaÅŸkanı söylemezdi” ifadesini kullandı. Gezen’in avukatı Fuat Selvi de Gezen’in beraatini talep ederek, “Müvekkilimizin söylediÄŸi sözde hakaret suçunun unsurları yoktur. Ä°ddianame düzenlenmesi mümkün deÄŸildir” dedi.

Metin Akpınar’ın avukatı Ahmet Köksal Bayraktar da müvekkeli için beraat talep ettiÄŸini belirterek, “Sözlerin tümü dikkate alındığında hakaret yoktur eleÅŸtiri vardır” dedi. Taraf avukatları da beyanda bulundu. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın avukatları ÅŸikayetlerinin devam ettiÄŸini ve sanıkların cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti. Sanık avukatları da mütalaadan sonra savunma yapacaklarını söyledi.

Daha önce Akpınar’ın duruÅŸmalardan vareste tutulmasına karar veren mahmeke aynı kararı Gezen için de aldı. Buna göre iki sanatçı sonraki celselere katılmak zorunda kalmayacak.

Mahkeme, tarafların mütalaaya karşı beyan hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

DW,DHA/TY,ET