Gazeteci Dicle Müftüoğlu yarın mahkemede: Dayanışma çağrısı yapıldı

Diyarbakır’da görev yapan Mezopotamya Ajansı (MA) editörleri Dicle MüftüoÄŸlu ve Sedat Yılmaz, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında ‘örgüt üyesi’ ve ‘örgüt yöneticiliÄŸi’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Sekiz aydır tutuklu bulunan MüftüoÄŸlu, yarın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

MüftüoÄŸlu’nun avukatı Resul Temur, müvekkilinin uzun süredir yargı tacizine maruz kaldığını belirtti. Dicle MüftüoÄŸlu hakkında daha önce birçok dava açıldığını ancak sonuç alınamayınca tanık beyanları ile tekrar hedef alındığını ifade etti. Temur, savcılığın, gerçeÄŸi yansıtmayan tanık beyanlarının doÄŸruluÄŸunu araÅŸtırma ihtiyacı duymadığını söyledi.

Tutarsız iddialara dikkat çeken avukat Temur, Mezopotamya Ajansı’nda çalışmanın, meslektaşıyla yaptığı görüşmelerin, ortak baz istasyonundan sinyal verilmesinin örgüt yöneticiliÄŸi suçlamasına delil olarak sunulduÄŸunu belirtti. Ayrıca, Dicle MüftüoÄŸlu’nun sosyal yaÅŸamının bile aslında örgütsel faaliyetleri gizlemek amacıyla yaÅŸandığı iddia edilmiÅŸ.

Avukat, yarınki duruÅŸma öncesinde tüm gazetecileri ve destekçileri dayanışma göstermeye çağırdı. Dicle MüftüoÄŸlu’nun sekiz ay sonra ilk defa mahkeme karşısına çıkacağını belirten Temur, dosyadaki delil durumu ve gazeteci MüftüoÄŸlu’nun faaliyetleri göz önüne alındığında, tahliye umudunu taşıdıklarını dile getirdi. Bu duruÅŸmada gösterilecek dayanışmanın önemine vurgu yaptı.