Ağrı Belediyesi’nden sendika baskısı: Belediyeyi mafyavari yönetiyorlar

Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan tarafından iş sözleşmesi feshedilen İsmail Berkalp, “AKP’ye yakın sendikaya geçmemiz için bize mobbing uyguladılar. Bunlar mafyavari bir şekilde belediyeyi yönetiyorlar” dedi.

Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan tarafından iş sözleşmesi feshedilen işçi İsmail Berkalp, üyesi olduğu DİSK/Genel-İş Sendikasından zorla ve baskıyla istifa ettirilmek istendiğini ve iktidara yakın olan Hizmet İş Sendikasına yönlendirildiğini söyledi. Berkalp, baskı ve tehditlere rağmen istifa etmediği için atıldığını kaydederken diğer işçiler, Sayan ve Başkan yardımcıları Ahmet Tunç, Mehmet Alparslan ile makam şoförü olan Hak-İş Temsilci Emrah Aslan tarafından tehdit edildiklerini söyledi. Tehditler sonrası birçok işçi sendikalarını değiştirmek zorunda kaldı. Buna karşı direnen işçiler ise sürgün edildi.

‘SENDİKA DEĞİŞTİR’ TEHDİDİ
Savcı Sayan’ın sürgün ettiği ve ardından gerekçesiz bir şekilde işten attığı sendika üyesi Berkalp “Sayan göreve geldikten sonra özellikle biz Genel-İş Sendikasına üye olanları grup grup başkanlığına çağırarak görüşme almaya başladılar. Görüşmelerde telefonlarımız bizden toplanarak içeriye alınıyorduk. Burada belediye başkanı ve yardımcıları bize ‘Biz artık Hak-İş ile çalışacağız. Genel-İş ile çalışmıyoruz. Bu nedenle Genel-İş üyesi olanlarla da çalışmayacağız’ diyerek alttan tehditlere başladılar. Bu tehditler sonrası birçok arkadaşımız sendikasını değiştirerek Hak-İş’e geçmek zorunda kaldı. Karara direnenler de sürgün edildi. Beni itfaiye şoförlüğünden dolmuş şoförlüğüne sürgün ettiler” dedi.

‘MAFYAVARİ BİR ŞEKİLDE YÖNETİYORLAR’
Yoğun bir iş temposu sonrası ayağında rahatsızlık geçiren Berkalp, dizinden kıkırdak ameliyatı olduğunu ve hastane tarafından “Ağır iş yapamaz” raporu hazırlandığını söyledi. Ameliyat sonrası belediye geldiğindi bir kez daha sürgün edildiğinin kendisine bildirildiğini vurgulayan Berkalp, “Ardından bu kez de hayvan barınağına sürgün edildim. Bir gece yarısı belediyeye çağrıldım. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alparslan bana; ‘sen eğer eski işine devam etmek istiyorsan, ‘Biz malum sendika tarafından kandırıldık. Mobbinge ve sürgüne maruz kalmadık’ açıklaması yap. Bunu kabul etmeyeceğimi söyledikten sonra işime bu kez tamamen son verdiler. İşten çıkarıldıktan sonra İstanbul’da iş aradım ama bulamadım. Bunlar mafyavari bir şekilde belediyeyi yönetiyorlar. Hukuk mücadelemiz halen devam ediyor” dedi.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Daha önce de Genel- İş üyesi olan İslami Yıldırım, Şefik Edis ve Nimet Kocabey’in sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesine ilişkin hukuki süreci takip eden avukat Bayram Demir, işçilerin mobbinge maruz kalmalarına ve iş haklarının tek taraflı olarak gerekçesiz fesih edilmesine dönük Ağrı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ayrı ayrı dava açtıklarını söyledi. (MA)