Siyasetçi, aydın ve yazarlardan ikinci tur çağrısı

İstanbul Taksim Hill Otel’de düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen siyasetçi, aydın ve yazarlar, ikinci tur seçimler için çağrıda bulundu. Toplantıda Ahmet Türk, Garo Paylan, Arzu Çerkezoğlu, Eşber Yağmur Dereli, Ayşegül Devecioğlu, Rıza Türmen, Murathan Mungan ve Şebnem Korur Fincancı gibi birçok isim yer aldı.

Artı Gerçek‘in haberine göre, basın toplantısının gerçekleştirildiği salona, “Oy ver gitsin, bu karanlık bitsin! Tek adama geçit vermeyeceğiz. Neşemizi, hayatımızı, ağacımızı nehrimizi, geleceğimizi ve oylarımızı çaldırmayacağız” pankartı asıldı.

Söz alan sanatçı, aydın ve yazarlar, Türkiye’nin geleceği ve nasıl bir ülkede yaşamak istedikleri konusunda karar verecekleri 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerin önemini vurguladı. Birinci turda “tek adama geçit verilmemesi” gerektiğini ifade eden konuşmacılar, bu sefer Erdoğan’ın gönderileceğini belirttiler.

Milletin iradesinin sandıklardan çıkarılması, demokrasi, eşit yurttaşlık talepleri, çevre ve doğal kaynakların korunması gibi konular da toplantıda dile getirildi. Alevi toplumunun eşit yurttaşlık talebi ve siyasi baskılara karşı duruş da konuşmalarda öne çıktı.

Ayrıca, sanat alanındaki baskılar, ifade özgürlüğü, ekonomik sorunlar ve toplumsal adalet konularında da endişelerini dile getiren konuşmacılar, halkın umutlu olması gerektiğini ve mücadelenin devam edeceğini vurguladılar.