Yeni Zelandalı 39 Vekilden Cumartesi Anneleri için ErdoÄŸan’a Mektup

Yeni Zelandalı 39 milletvekili, Türkiye’de faaliyet gösteren Cumartesi Anneleri’nin 1000. buluÅŸması öncesinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a hitaben bir mektup yazarak buluÅŸmanın engellenmemesi çaÄŸrısında bulundu.

Mektupta, Cumartesi Anneleri’nin uzun yıllardır Galatasaray Meydanı’nda gerçekleÅŸtirdikleri barışçıl eylemlerin, Anayasa Mahkemesi kararlarına raÄŸmen sık sık polis müdahalesiyle engellendiÄŸi vurgulandı. Ayrıca, 2018 yılında yaÅŸanan bir olayın ardından meydanın halka kapatıldığı ve Cumartesi Anneleri’nin buluÅŸmalarının engellendiÄŸi belirtildi.

Mektupta, Cumartesi Anneleri’nin eylemlerinin barışçıl doÄŸasına raÄŸmen yaÅŸanan keyfi kısıtlamalar ve polis müdahalelerinin, Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiÄŸi vurgulandı. Ayrıca, mektupta Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklerine ve insan hakları sözleÅŸmelerine uyum çaÄŸrısı yapıldı.

Son olarak, 1000. buluÅŸmanın arifesinde ErdoÄŸan’a hitaben Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması, Cumartesi Anneleri’nin barışçıl eylemlerine saygı gösterilmesi ve polis müdahalelerinin sonlandırılması talep edildi.

Ä°mzalar:

Steve Abel
Ginny Andersen
Camilla Belich
Glen Bennett
Rachel Boyack
Kahurangi Carter
Marama Davidson
Reuben Davidson
Julie Anne Genter
Shanan Halbert
Peeni Henare
Francisco Hermamdez
Ingrid Leary
Jo Luxton
HÅ«hana Lyndon
Kieran McAnulty
Tracey McLellan
Ricardo Menendez Mart
Greg O’Connor
David Parker
Tamatha Paul
Lan Pham
Priyanca Radhakrishnan
Adrian Rurawhe
Carmel Sepuloni
Lemauga Lydia Sosene
Chloe Swarbrick
Carleen Tana
Jan Tinetti
Teanau Tuiono
Phil Twyford
Tangi Utikere
Celia Wade-Brown
Duncan Webb
Helen White
Arena Williams
Scott Willis
Megan Woods
Lawrence Xu-Nan