Gelecek bugünde, bugün dünde saklıdır. Dünü doğru anlamak, bu günün yanlışlarını aşmanın en önemli anahtarıdır. “Hoşça Kal Bizim KESK” esas olarak unutulmaya yüz tutmuş bir yaşanmışlığın bu güne ışık tutması için yeniden hatırlatılmasını amaçlamaktadır.
Kitap, belgesel bir KESK tarihi değildir. Yüzbinlerce kamu emekçisinden birinin, KESK sürecindeki yaşadıklarının kısa bir özetidir. Kamu emekçilerinin sendikal mücadelesi, sadece emekçilerin örgütlenme ve haklarını kazanma mücadelesi değil, Türkiye’nin en zorlu, en umutsuz ve en karanlık dönemlerinden biri olan 12 Eylül zihniyeti ve uygulamalarının toplumda yarattığı travmayı aşma, korkutulmuş, susturulmuş, parçalanmış, sömürülmüş, kitlelerin yeniden dirilişinin mücadelesidir. Kamu emekçilerinin sendikal mücadelesi, gerek dünyada gerekse ülkemizde kendinden öncekilerin kuşatıldığı, yok edildiği bir ortama doğmuştur. Bu oldukça sancılı ve bir o kadar da acılı bir doğuştur.
Kamu emekçileri sendikal hareketi, sistemin yeniden emekçiler ve ezilenler aleyhine organize edildiği bir sürece meydan okumadır. Kamu emekçileri sendikal hareketi imha ve inkâr esasına dayalı bir sistemin kendisini yeniden şiddet ve çatışma üzerinden kurguladığı ve buna karşı Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yükseldiği bir savaş döneminde hakların kardeşliği ve barış mücadelesinin taşıyıcısı olmuştur. Kamu emekçileri sendikal hareketi bütün eksikliğine rağmen farklı kimlik ve kültürlerden halkımızın birlikteliğinin zemini olmuştur.
Kamu emekçileri sendikal hareketi geçmişin sendikal anlayışlarıyla bir hesaplaşma, yepyeni bir emek hareketi yaratma çabasıdır. Her yeni gibi, o da eskinin engellemeleri ile karşılaşmış, ancak verilen mücadele ile bu engelleri aşmayı başarmıştır. Kitap KESK içindeki Yurtsever Emekçilerin, emeğin genel sorunlarının yanı sıra, Kürt sorununda yaşanan savaşın acı gerçekliğinden nasıl etkilendiklerini, ölümüne bir mücadeleyi can pahasına nasıl omuzladıklarını anlatmaktadır. Anlatılanlar, yaşanmışlıkların küçük bir parçasıdır. Günümüz gerçekliğinin zorlayıcı sınırlarında anlatılabilecek kadardır. Hiç kuşkumuz olmasın ki, bütün yaşanmışlıkların tüm gerçekliği ile anlatılabileceği günler de gelecektir. Kitabımızda, günümüz zorlayıcılığı göz önüne alınarak, bazı yaşanmışlıklar isim ve yer adları değiştirilerek anlatılmıştır.
Bizi anlayacağınızı biliyor ve özürlerimizin kabul edilmesini umuyoruz. “Hoşça Kal Bizim KESK” kamu emekçileri sendikal mücadelesinin belirli bir kesitinde yer almış, Tayfun İşçi’nin yaşadıklarını anlatmaktadır. Bu nedenle Kitap KESK’in bütün yaşanmışlıklarını kapsamamaktadır. KESK, onurlu mücadelesine devam etmektedir. KESK gerçekliğini tanıtan tüm kitap ve çalışmalar için minnettarlığımızı belirtiyor, yeni yazımların ve çalışmaların kamu emekçilerinin sendikal mücadelesine katkı sunacağına olan inancımızı paylaşıyoruz.
Hoşçakal Bizim KESK
Tayfun İşçi
Sınırsız Kitap /Ankara
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
- Akşener, Erdoğan’dan Ne İstedi? - 7 Haziran 2024