HEDEP: Dünya halklarını barışın sesini yükseltmeye çağırıyoruz

İsrail’in Gazze’de bir hastaneye yönelik saldırısını kınayan HEDEP, “Bütün dünya halklarını Ortadoğu’da barışın sesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), İsrail’in Gazze’de bir hastaneye yönelik saldırısına tepki gösterdi. Partinin sanal medya hesabından yapılan açıklamada, “İsrail’in Gazze’de sivillerin sığındığı, yaralıların tedavi gördüğü hastaneye yönelik saldırılarını lanetliyoruz. Bu yaşananların tamamı insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Bütün dünya halklarını Ortadoğu’da barışın sesini yükseltmeye çağırıyoruz” denildi.

“İsrail insanlık suçu işliyor”

HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da da sanal medya hesaplarından tepki gösterdi. Hatimoğulları, “İsrail devleti Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalayarak yüzlerce insanı katletti! İsrail devleti tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işliyor… Ortadoğu’da ve tüm dünyada savaşa topyekun karşı çıkılmalıdır” sözleriyle tepki gösterdi. Bakırhan da “İsrail pervasızca insanlık suçu işliyor. Bunu yaparken de bütün dünyanın gözü önünde saldırıları gerçekleştiriyor ve bu durum destekleniyor. Bir an önce bu saldırıların durdurulup ateşkesin sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.