Tutuklu Başkan Mutlu’nun Sağlık Durumu Kötüleşiyor: İkinci Kez Hastaneye Sevk Edildi

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, tutuklanmasının ardından ikinci kez acil olarak hastaneye kaldırıldı. Mutlu’nun sağlık sorunlarının tutukluluk koşullarında hızla ağırlaştığı belirtilirken, avukatları “rahatsızlık nüks etti, ağrılar şiddetlendi” açıklaması yaptı.

Tutukluluk Sürecinde Hızla Kötüleşen Sağlık Durumu

CHP’li Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik 16 Eylül’deki soruşturma kapsamında tutuklanan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, cezaevine girdiği tarihten bu yana ikinci kez acil sağlık müdahalesi gerektirdi. Tutuklanmadan günler önce ameliyat olan Mutlu, 9 Eylül’de taburcu edilmiş, kısa süre sonra ise soruşturma kapsamında cezaevine gönderilmişti.
Mutlu daha önce, tutuklanma öncesi “parti değiştirmesi yönünde baskı ve tehditler” aldığını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Cezaevindeki İlk ve İkinci Sevk: “Ağrılar Şiddetlendi”

Mutlu, 22 Ekim’de ilk kez Silivri Devlet Hastanesi’ne götürülerek kontrolden geçirildi. Ancak avukatının açıklamasına göre sağlık sorunları devam etti ve 21 Kasım’da bu kez Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Muayenelerin ardından tekrar cezaevine gönderilen Mutlu’nun, ameliyat sonrası yaşadığı rahatsızlığın tutukluluk sürecinde hızla nüks ettiği, ağrılarının arttığı ve ilaç tedavisine devam edildiği bildirildi.

Soruşturma, Tehdit İddiaları ve İnsan Hakları Tartışması

Mutlu’nun sağlık durumundaki kötüleşme, hem tutukluluk koşullarını hem de siyasi nitelikli baskı iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Türkiye’de tutuklu belediye başkanlarının sağlık hakları, adil yargılanma ve tutukluluk tedbirinin orantılılığı konularındaki tartışmalar son yıllarda giderek artıyor.
Mutlu’nun dosyası, hem hukuki sürecin şeffaflığı hem de sağlık hakkının güvence altına alınıp alınmadığı yönünden kamuoyunca yakından izleniyor.


  • NHY / Hasan Mutlu’nun avukatının yazılı açıklaması