Galatasaray ve Fenerbahçe’ye coÅŸkulu karşılama

Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçına çıkmayı reddederek Türkiye’ye döndü. Suudi yetkililerin Atatürk posteri ve pankartı krizi üzerine maça çıkmama kararı alan takımlar, Türkiye’de coÅŸkulu bir karşılama ile karşılandı.

Fenerbahçe kafilesi Sabiha Gökçen Havalimanı’na sabaha karşı indi. Taraftarlar, sarı-lacivertli futbolculara sevgi gösterilerinde bulunarak, “Türkiye sizinle gurur duyuyor” sloganları attı. Kulüp baÅŸkanı Ali Koç, teknik direktör Ä°smail Kartal ve futbolculara destek veren taraftarlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tezahüratı yaptılar.

Galatasaray kafilesi ise Ä°stanbul Havalimanı’nda coÅŸkulu bir karşılama ile karşılandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, teknik direktör Okan Buruk ve futbolculara sevgi gösterilerinde bulunarak, “Türkiye sizinle gurur duyuyor” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attılar. Ayrıca taraftarlar, takımlarını beklerken andımızı da okudular.

Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçına çıkmama kararı, Suudi yetkililerin Atatürk posteri, pankart ve Ä°stiklal Marşı krizine tepki olarak alındı. Oyuncular, maç öncesi sahaya çıkacakları tişörtlerin üzerinde Atatürk’ün resmi olmasını ve pankartlarda Atatürk’ün sözlerinin yer almasını istediler. Ancak Suudi yetkililer bu talepleri kabul etmeyince takımlar maça çıkmama kararı aldılar. Maçın iptali sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BaÅŸkanı Mehmet BüyükekÅŸi’nin saÄŸlık durumuyla ilgili sosyal medyada spekülasyonlar yapıldı, ancak TFF, BüyükekÅŸi’nin saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu açıkladı.

Süper Kupa finalinin iptali, Türkiye’de futbol camiasında ve sosyal medyada geniÅŸ yankı buldu. Olay, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarını bir araya getirerek ortak bir tepki oluÅŸturdu. Süper Kupa maçının ertelenmesi sonrasında BeÅŸiktaÅŸ kulübü, maçın kendi stadında oynanması için Galatasaray ve Fenerbahçe’yi davet etti. Türkiye Futbol Federasyonu, kulüpler ve Suudi yetkililer arasındaki kriz, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası gündemine oturdu.