Ä°BB Åžehir Tiyatroları’ndan Yeni Yıl Hediyesi: Ä°stanbul Efendisi ve Åžark Dişçisi

İBB Şehir Tiyatroları, 1 Ocak 2024 tarihinde, YouTube kanalında iki klasik oyunla seyircisine yeni yıl hediyesi veriyor.

Saat 15.30’da Musahipzade Celal’in kaleme aldığı Ä°stanbul Efendisi ve 19.30’da ise Hagop Baronyan’ın eÄŸlenceli müzikali Åžark Dişçisi, Engin Alkan rejisiyle sanatseverlerle buluÅŸacak.

Ä°stanbul Efendisi

İstanbul Efendisi, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumunu anlatıyor.

Oyunda, kızına uygun bir damat adayı bulmak için her yolu deneyen bir babanın, sonunda oğlunu damat adayı olarak seçmesi ve bunun sonucunda ortaya çıkan komik olaylar anlatılıyor.

Şark Dişçisi

Åžark Dişçisi ise, tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyasının, 19. yüzyıl Osmanlı mizah yazınının en önemli kalemlerinden olan Hagop Baronyan’ın eÄŸlenceli komedisini; müzikli, danslı, ÅŸenlikli bir gösteriyle bugünün seyircisiyle buluÅŸturuyor.

Oyunda, İstanbul Ermenileri arasında geçen; birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikâyesi anlatılıyor.

Ä°BB Åžehir Tiyatroları Müdürü Oytun AskeroÄŸlu, seyircilere güzel ve anlamlı bir yeni yıl hediyesi vermek istediklerini belirterek, “Sanatın ve tiyatronun en güzel hediyelerden biri olduÄŸunu düşündük. Herkese iyi seyirler, güzel ve huzurlu seneler diliyoruz” dedi.

Ä°BB Åžehir Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmeni AyÅŸegül Ä°ÅŸsever ise, tiyatronun 110 yıllık tarihinde, Ä°stanbullular ve tiyatro seyircisiyle her zaman özel bir bağı olduÄŸunu belirterek, “Yeni bir yılın, sanatla ve tiyatroyla dolu dolu, saÄŸlık içinde, umutlarımızı tazeleyerek gelmesi dileÄŸiyle…” diye konuÅŸtu.