Eski bir NASA uydusunun bu hafta Dünya’ya düşmesi bekleniyor, ancak uzay aracını takip eden uzmanlar herhangi bir tehlike yaratma ihtimalinin düşük olduÄŸunu söylüyor.
NASA ve Savunma Bakanlığı’na göre RHESSI olarak bilinen devredışı kalmış bilim uydusu gece atmosfere girdi.
NASA’dan yapılan açıklamada, uydunun ne zaman ve nereye düşeceÄŸine dair belirsizliÄŸin devam etmesi nedeniyle yeniden atmosfere giriÅŸ yerinin açıklanmadığını belirtti. 300 kilogramlık uydunun büyük bir bölümünün geri dönüşte yanması, ancak bazı parçalarının hayatta yeryüzüne düşmesi bekleniyor.
Uzay ajansı yaptığı açıklamada, Dünya’daki herhangi birinin düşen uydu parçalarından zarar görme riskinin “düşük”, yaklaşık 2.467’de 1 olduÄŸunu duyurdu.
Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager’ın kısaltması olan RHESSI, 2002 yılında güneÅŸi incelemek üzere yörüngeye fırlatılmıştı.
Ä°letiÅŸim sorunları nedeniyle 2018’de kapatılmadan önce, uydu, güneÅŸ patlamalarının yanı sıra güneÅŸten gelen koronal kütle atımlarını da gözlemledi. Yüksek enerjili X-ışınları ve gama ışınlarında görüntüler yakaladı ve 100.000’den fazla güneÅŸ olayını kaydetti.
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
- AkÅŸener, ErdoÄŸan’dan Ne Ä°stedi? - 7 Haziran 2024