Çocuklara Uyuşturucu İlaç Verip Ailelerini Suçlayan Profesör Tutuklandı

Ä°stanbul’da FETÖ üyesi olduÄŸu gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu’ndan ihraç edilen Prof. Dr. Süleyman Salih ZoroÄŸlu’nun, kendi muayenehanesinde çok sayıda çocuÄŸa ilaç vererek “ailem bana cinsel tacizde bulundu” dedirttiÄŸi iddiasıyla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı yönünde şikayet alınca olayı araştırmaya koyuldu. Yapılan incelemelerde, şikayetçi olan çocukların raporlarının hepsinin aynı psikiyatr tarafından düzenlendiği ortaya çıktı. Şikayetçi çocuklardan bazılarının daha sonra anlattıklarını geri aldıkları belirtildi. Fakat ailelerin, çocuklarını psikiyatra götürdükten sonra davranışlarında değişim gözlemlediklerini ifade etmeleri üzerine savcılık şüpheye düştü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü konuyu araştırmakla görevlendirildi.

BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan, 16 Ağustos 2023 tarihli köşe yazısında, eski İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini tecavüzle suçlattığı iddiasını ortaya koyuyor. Soykan, Zoroğlu’nun bu şekilde onlarca çocuğun hayatını kararttığını ve ailelerini parçaladığını yazıyor.

Soykan, Zoroğlu’nun Bakırköy’deki özel kliniğine getirilen çocuklara disosiyatif (Çoklu kişilik bozukluğu) teşhisi koyduğunu ve bunun nedeninin aile bireylerinin tecavüzleri olduğunu söylediğini belirtiyor. Soykan, Zoroğlu’nun hastalara ketamin isimli ilacı hayvanlarda kullanılan oranda verdiğini ve bu ilacın etkisiyle çocukları ailelerini suçlamaya, hatta bazılarını zehirlemeye ikna etmeye çalıştığını anlatıyor. Soykan, Zoroğlu’nun bu yöntemle çocukların psikolojilerini bozduğunu ve ailelerine karşı nefret duygusu oluşturduğunu ifade ediyor.

Soykan, Zoroğlu’nun geçmişte FETÖ operasyonunda tutuklandığını, sosyal medyada Fetullah Gülen’i öven paylaşımları olduğunu ve cezaevinden çıktıktan sonra Bakırköy’de klinik açtığını bildiriyor. Soykan, Zoroğlu’nun kliniğinde hastaların kuyruk oluşturduğunu ve 180’den fazla çocuğa çoklu kişilik bozukluğu teşhisi koyduğunu iddia ediyor. Soykan, Zoroğlu’nun aynı zamanda Adli Tıp Kurumu’nda görev yaptığını ve çocuk cinsel tacizlerine bakan tek uzman olduğunu hatırlatıyor.

Soykan, Zoroğlu’nun mağdur ettiği iki çocuk olan Ayşe ve Elif’in (gerçek adları değil) yaşadıklarını detaylı bir şekilde aktarıyor. Soykan, Ayşe ve Elif’in babalarının kendilerine tecavüz ettiği yönünde ifade vermesinin ardından koruma altına alındıklarını, ancak yapılan kızlık muayenesi ve saç tahlillerinde tecavüz ve ketamin bulgularına rastlanmadığını bildiriyor. Soykan, Ayşe ve Elif’in daha sonra ifadelerini değiştirerek Zoroğlu’nun kendilerine uyuşturucu ilaç verdiğini ve ailelerini suçlamaya zorladığını söylediklerini kaydediyor. Soykan, Ayşe ve Elif’in aileleriyle barıştıklarını ve tedavi gördüklerini duyuruyor.

Soykan, polisin 11 Eylül’de operasyon düzenleyerek Zoroğlu’nu ve yardımcısı olan psikologları gözaltına aldığını ve evinde cam tüp içinde ketamin ilacı bulunduğunu yazıyor. Soykan, Zoroğlu’nun ifadesinde 40’ın üzerinde çocuk için cinsel istismar raporu düzenlediğini söylediğini ve hastalara ketamin verilmesini tedavinin bir parçası olarak açıkladığını aktarıyor. Soykan, Zoroğlu’nun 14 Eylül’de tutuklandığını duyuruyor.

Yazının tamamı için tıklayın